Yatır mı? Yol Mu?' Tartışması Son Bulacak - Son Dakika
Yerel

Yatır mı? Yol Mu?' Tartışması Son Bulacak

Yatır mı? Yol Mu?\' Tartışması Son Bulacak

Edirne Mimar Sinan Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, Selimiye Camii’nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatırın var olup olmadığını araştıracaklarını söyledi.

24.07.2014 17:05

Edirne Mimar Sinan Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, Selimiye Camii'nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatırın var olup olmadığını araştıracaklarını söyledi.

Edirne Mimar Sinan Vakfı binasında basın mensuplarının Selimiye Camii'nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatırla ilgili sorularını cevaplayan Gümüş, "Bana göre orada yatır yok. Hakikaten orada yatır varsa muhafaza altına alınmalı. Bunu vakıflara soracağız" dedi.

"GEREKLİ MAKAMLARA DİLEKÇEYLE MÜRACAAT EDECEĞİZ"

Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, "Orada yatır yok, olmaması lazım bana göre. Çıkan haberleri okudum. Hakikaten orada yatır varsa muhafaza altına alınmalı. Bunu vakıflara soracağız. Vakıflar da Anıtlar Kurulu da çok iyi biliyor. Dilekçeyle müracaat etmeyi düşünüyoruz. Önüne gelen yazı yazıyor, biri öyle biri öyle yapıyor. Dolayısıyla aslı nedir bakacağız. Tarihçi Yazar Gazeteci merhum Oral Onur 'Yok böyle bir şey' demişti. Orasıyla ilgili bir gelişme olduğunda biz de kamuoyu ile ve basınla paylaşacağız. Biz de kesin olarak bilemiyoruz" ifadelerini kaydetti.

"YATIR VARSA MUHAFAZA ALTINA ALINMALI"

Selimiye Camii arkasında bulunan bölgeyi araştırdıklarını ve belediyenin resmi evraklarında yol olarak gözüktüğünü hatırlatan Gümüş, "Resmi olarak orası belediye kayıtlarında o arsanın tümü yol görünüyor. Hakikaten orada yatır varsa da muhafaza altına alınmalı. Geçen günlerde Selimiye Camii arkasındaki Osmanlı taş eserlerinin orada dua eden insanlar gördüm. 'Burada mezar yok, onlar sadece taş' diyemedim. 30 -40 yıl sonrası burası mezardır deyip ziyarete başlanacaktır. Yatır olduğu ve ziyaretçi alan yerle ilgili konuyu araştırıyoruz, öğreneceğiz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Anıtlar Kurulu'na yazı yazacağız. Ben şahsen bilmiyorum. Belediye Başkanı Recep Gürkan'a da göstereceğiz. Yolsa yoldur, yatır varsa da muhafaza altına alınır" diye konuştu.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Selimiye Camii'nin arkasında yer alan ve Hz. Hüseyin'in oğluna ait olduğu iddia edilen yatıra yapılan tahribat, tepki ve üzüntüyle karşılanmıştı. Yatır olduğu iddia edilen bölgenin yanındaki alanda bulunan ağaç ve fidanlar kesilmiş, emekli İmam Yusuf Çengelli'ye ait bazı bahçe malzemeleri de çalınmıştı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatır mı? Yol Mu?' Tartışması Son Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement