Yavru Mirketler Dünyayı İlk Kez Keşfe Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yavru Mirketler Dünyayı İlk Kez Keşfe Çıktı

Avustralya'da geçen ay doğan mirketler yuvalarından çıkıp ilk kez dış dünya ile tanıştılar.

04.02.2016 11:45  Güncelleme: 12:37

Avustralya'da Taronga Hayvanat Bahçesi'nde geçen ay doğan iki mirket dış dünya ile ilk kez karşılaştı. Mirketler şirin hayvanlar, ama tabi yavru mirketler çok daha şirin.

Avustralya, Sydney'deki Taronga Hayvanat Bahçesi'nde 7 Ocak'ta dünyaya gelen yavrular Nairobi ve Maputo adındaki mirketlerin ilk çocukları. Aynı zamanda bunlar 7 senedir hayvanat bahçesinde doğan ilk mirketler, bu yüzden önemliler.

Hayvanat bahçesinden Courtney Mahony Mashable'a yaptığı açıklamada "ilk başta dışarıdaki kocaman dünya onları galiba biraz endişelendiriyordu" dedi, "ama anne babalarının da biraz cesaretlendirmesiyle keşfe çıktılar."

Şu anda 120 gram ağırlığında olan küçük yavruların cinsiyetleri bilinmediği için daha isimleri yok. Cinsiyetleri Şubat ayı sonundaki veteriner muayenesinden sonra anlaşılacak. Bakıcıları davranışlarından birinin erkek birinin dişi olduğunu tahmin ediyor. Mahony "Erkek olduğunu tahmin ettiğimiz biraz daha büyük, daha maceracı ve araştırmacı. Dişi olan daha sessiz ve annesinin yanında kalmayı daha çok tercih ediyor." diye açıklıyor

Mirketler anne babalarının gözetiminde her gün kısa bir süre yuvadan çıkıp etrafı dolaşıyor, dünyayı keşfediyorlar.

Kaynak: mashable.com

Yavru Mirketler Dünyayı İlk Kez Keşfe Çıktı

Son Dakika Güncel Yavru Mirketler Dünyayı İlk Kez Keşfe Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement