Yayın Yasağına İtiraz - Son Dakika
Güncel

Yayın Yasağına İtiraz

Yayın Yasağına İtiraz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskın ile ilgili haberlere getirilen yayın yasağına itiraz etti.

17.06.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskına ilişkin yayın yasağının kaldırılması için Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu.

Tezcan'ın avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde, siyasi iktidar temsilcilerinin bir süredir bu konuda olumsuz haberler yapılmaması yönünde söylemlerde bulunduğu savunuldu.

Bu süreçte alınan yasaklama kararının kendilerince şüpheyle karşılandığı savunulan dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Yasaklama kararı, 1982 Anayasasının 26/2 maddesi kapsamında, Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti maddesi kapsamında verilmiştir. Bu madde kapsamında yasaklama kararı verilmesi Anayasa'nın ihlalidir. Ölçülülük ilkesine açık aykırılık teşkil etmektedir. Anayasamızın 22. Maddesi kapsamında haberleşme hürriyeti mevcuttur. Arz edilen nedenler ve resen nazara alınacak sair sebeplerle CMK 268 ve devamı hükümler kapsamında, Anayasa ve Basın Kanununa aykırı olarak verilen yasaklama kararının itirazen incelenerek kaldırılmasını ve talep ederiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yayın Yasağına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement