Yaz Kur'an Kurslarına Coşkulu Açılış - Son Dakika
Yerel

Yaz Kur'an Kurslarına Coşkulu Açılış

Yaz Kur\'an Kurslarına Coşkulu Açılış

Okulların kapanmasıyla birlikte yaz kuran kursları için hazırlıklarını tamamlayan İzmir İl Müftülüğü bu yıl ‘Camiye Koşalım, Kur'an’la Buluşalım’ sloganıyla yaz Kur'an kurslarının açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi.

23.06.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların kapanmasıyla birlikte yaz kuran kursları için hazırlıklarını tamamlayan İzmir İl Müftülüğü bu yıl 'Camiye Koşalım, Kur'an'la Buluşalım' sloganıyla yaz Kur'an kurslarının açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdi. İzmir Kültürpark Fuar Alanı 4 Nolu Hol'de düzenlenen etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kestanepazarı Hatay Kur'an Kursu öğrencisi Abdülkadir Şen'in Kur'an tilavet ettiği etkinlikte, çocuklar için de oyun alanları kuruldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu'nun yanı sıra, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursları temsilcileri ve yaz Kur'an kurslarına kayıt yaptıran çok sayıda öğrenci, velileriyle birlikte katıldı.

TATİL HAVASINDA GEÇECEK

Törende konuşan İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, tüm çocukları Kur'an kurslarına davet etti. Kursların, geleneksel olarak her yaz tatili döneminde düzenlendiğini söyleyen Muslu," Hem velilerimizi hem öğrencilerimizi hem de öğreticilerimizi motive etmek, bir farkındalık ve sinerji oluşturmak amacıyla bu programı düzenledik. Katılımlar oldukça güzel. Geçen sene 4 bine yakın noktada Kuran'ı Kerim öğretimi gerçekleşti. Yaklaşık 200 bin kayıt yapıldı. Bu yıl bu rakamın biraz daha artacağını düşünüyoruz. İnşallah hangi yaş gurubundan olursa olsun çocuklarımızı, gençlerimizi camilerimize bekliyoruz" dedi.

Kurslarda pek çok aktivitenin yapıldığını belirten Muslu şöyle devam etti: " Bu yıl İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile gençlerimizi çocuklarımızın günün kalan kısımlarında spor yapabilmeleri için protokollerimiz var. Öğrencilerimiz hangi spor dallarına eğilim duyuyorlarsa gün içerisinde ona göre organizasyonlar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Kurslarımıza katılanlar yaz boyunca hem dini bilgiyi, Kuran'ı Kerim okumayı öğrenecekler hem de spor yapacaklar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kur'an Kurslarına Coşkulu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement