Yazıcı: "Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak" - - Son Dakika
Güncel

Yazıcı: "Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak" -

Yazıcı: "Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak" -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak" dedi.

08.08.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak" dedi.

Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Burada konuşan Yazıcı, Ahi Evran Külliyesi'nin 4 etaptan oluştuğunu belirterek, şu anda 2. etap çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Külliyede yapılacak müze ve benzeri yapılara finansman sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) ile protokol imzaladıklarını belirten Yazıcı, "Bugünkü protokolden sonra inşallah size bir daha gelmeyeceğiz" şeklinde espri yaptı.

Projeye TOBB, TESKOMB ve TESK tarafından sağlanan 12 milyon liralık finansman ile başlandığını ifade eden Yazıcı, "Bu protokolle TOBB 10 milyon lira, TESK 4 milyon lira, TESKOMB 6 milyon lira daha verecek. İnşallah tahsis edilen bu bütçelerle Kırşehir'de Ahi Evren pratiğine uygun, 2023 hedeflerini ortaya koyan hükümet perspektifine uygun bir külliyeyi insanlığa kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Ahiliğin tarihin en değerli hazinelerinden biri olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Ahilik kardeşlik, bilgiyle hikmetin buluşması, ticaret ile ahlakın renklenmesi, harmanlanması demektir. Ahilik standarttır, kalitedir, çırak, usta ilişkisidir. Ahilik öğretilerini, Türkiye'de ve dünyada tanıtımını sağlamak suretiyle insanlığa armağan etmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

- Cumhurbaşkanı seçimi

Yazıcı, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "İlk defa aziz milletimiz sandığa gitmek suretiyle kimi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsa, oyunu ona verecek. Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak. Vatandaşımız Türkiye'nin geleceğine, hedefine, ufkuna bakmak suretiyle tercihini yapacak. İnşallah pazar günü yapılacak seçim yeni Türkiye dediğimiz büyük Türkiye için hayırlara vesile olur" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasının ardından söz konusu protokol TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TESKOMB Başkanı Abdülkadir Aygün ve diğer ilgililer tarafından imzalandı. Ardından, projede emeği geçenler ile toplu fotoğraf çektirildi.

- Proje hakkında

Edinilen bilgiye göre, projenin 2. etabında Esnaf ve Zanaatkarlar Çarşısı ve çevre düzenlemesi ile Ahilik Müzesinin tamamı bitirilecek. Çalışmalar, ekim ayının ilk haftasında başlayacak. 2013 yılı haziran ayında başlatılan projenin 2. etabının 2015 yılı kasım ayında bitirilmesi planlanıyor.

Geçen sene imzalanan "Kırşehir Ahi Evran Külliyesi Destek Protokolü" ile TOBB, TESKOMB ve TESK, 12 milyon liralık destek sağlamıştı. Külliye için şu ana kadar 12 milyon lira harcandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazıcı: 'Tarihimizde yeni bir sayfa açılmış olacak' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement