Yazın Serinleten Şeftali Artık Kışın Isıtacak - Son Dakika
Yerel

Yazın Serinleten Şeftali Artık Kışın Isıtacak

Yazın Serinleten Şeftali Artık Kışın Isıtacak

Yazın sofraları süsleyen ve insanları serinleten şeftali kışın da ısıtmaya başladı.

14.10.2014 10:07  Güncelleme: 10:13

Yazın sofraları süsleyen ve insanları serinleten şeftali kışın da ısıtmaya başladı. Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Güllübahçe Mahallesi'nde bulunan Akgünler Çırçır Fabrikası yakıt olarak aynı zamanda çevre dostu olan şeftali çekirdeği kullanmaya başladı. Akgünler Çırçır Fabrikası yetkilisi İbrahim Akçakoca, bu şekilde hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.

Doğal kaynakların her geçen gün tükendiğini bu nedenle çevrenin öneminin her geçen gün arttığını belirten Akçakoca "Tüm kaynakların sınırlı olduğu bilinci ile enerji üretimi ve tüketiminde alternatifler aramaya başladık. Tüketirken hem ekonomik hem de doğal dengenin korunmasına özen gösteriyoruz. Bu kapsamda bu yıl kömür, odun vesaire yakıtlar kullanmak yerine şeftali çekirdeği kullanmaya başladık. Şu an itibariyle gayet güzel sonuç aldık. Firma olarak yakıt tüketirken hiç ağaç kesilmeden ve çevre dostu olarak üretimimizi sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.

"DENEME AŞAMASI OLUMLU GEÇTİ"

Şeftali çekirdeğini yakıt olarak kullanmaya başladıklarını ve deneme evresinin olumlu geçtiğini belirten Akgünler çırçır fabrikası yetkilisi İbrahim Akçakoca "Tarladan fabrikamıza gelen pamuğun, ürün kalitesini yükseltmek ve rutubetini dengelemek için, fırınlama sistemi yapıyoruz. Üründe aşırı nem rutubet çırçır makinesinin randımanlı çalışmasını engelliyor. Sıcak hava ile pamuğun nemini alıyoruz. Geçen yıl ısıtma sisteminde doğalgaz kullandık. Bu sezon hem ekonomik hem de çevreye zararı olmadığı için yakıt olarak fırında yine tarımsal ürün atığı olan prina ve özellikle şeftali çekirdeği kullanıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yazın Serinleten Şeftali Artık Kışın Isıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement