Yazın Yurtlarda 110 Bin Öğrenci Kalacak - Son Dakika
Güncel

Yazın Yurtlarda 110 Bin Öğrenci Kalacak

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Genç kardeşlerimizin yaz süresince konaklama sıkıntısı yaşamaması adına Türkiye'nin dört bir yanında nöbetçi yurtlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz.

04.07.2014 12:12

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Genç kardeşlerimizin yaz süresince konaklama sıkıntısı yaşamaması adına Türkiye'nin dört bir yanında nöbetçi yurtlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu yaz 110 bine yakın gencimizi nöbetçi yurtlarımızda misafir edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, KYK, üniversitelerin öğrenim dönemleri boyunca 300 bine yakın öğrenciye kapılarını açıyor. Geçen yıl 80 bin 252 kişiyi ağırlayan KYK'nın nöbetçi yurtları, bu yaz döneminde ise 65 bini 62'si kız, 44 bin 119'u erkek olmak üzere 109 bin 181 kişiyi yurtlardan faydalandıracak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Kılıç, KYK'da kalan her bir öğrencinin kendileri için ayrı önem taşıdığını belirterek, ailelerinin devletin yurtlarına teslim ettiği gençlerin sadece eğitimlerine yoğunlaşabilmeleri için diğer tüm alanlarda üst düzey destek sağladıklarını vurguladı.

Yurtlarda, okulların tatile girmesinin ardından kapıların kapanmadığının altını çizen Kılıç, "Yaz stajlarında, sınav dönemlerinde ya da spor organizasyonlarında ihtiyaçları olan konaklama hizmetini gençlerimize sağlayarak, onların her sorununu çözüme kavuşturmak adına adımlar atıyoruz. Bu yıl 168 nöbetçi yurdumuzda 109 bin 181 kişiyi ağırlayacağız. Gençlerin tercih sıralamasında birinci sırada olan yurtlarımızdaki konfor ve hizmetlerimizi yaz aylarında da aynı şekilde sürdürüyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Yurtlarda konaklayan öğrencilerin yanı sıra üniversiteler, belediyeler, spor federasyonları, STK'lar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen faaliyetlerde görev alanların nöbetçi yurtlardan faydalanabilmeleri için kentteki YURTKUR Bölge Müdürlüğüne ya da Yurt Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.

Bu yaz hizmet verecek 168 nöbetçi yurdun listesine ve iletişim adreslerine ise KYK'nın resmi web sayfası olan 'kyk.gov.tr'den ulaşılabiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazın Yurtlarda 110 Bin Öğrenci Kalacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement