Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı - Son Dakika
Yerel

Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı

Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı

Van’ın Erciş Kaymakamlığı tarafından Erciş YBO’da oluşturulan özel sınıflarda eğitim alan 34 köy öğrencisi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda 400 üzerinde puan aldı.

23.07.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş Kaymakamlığı tarafından Erciş YBO'da oluşturulan özel sınıflarda eğitim alan 34 köy öğrencisi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda 400 üzerinde puan aldı.

Erciş YBO öğretmen ve idarecilerinin de özverili çalışmaları neticesinde iyi bir hazırlık dönemi geçiren öğrenciler, açıklanan 2014 TEOG sınavı sonucunda büyük başarı gösterdi. İlçe Kaymakamı Barboros Baran'ın, Erciş YBO öğretmen ve idarecileri ile ailelerinin vermiş olduğu emeklerinin karşılığını veren öğrencilerden sınav sonuçlarına göre 34 öğrenci 400 üzeri puan aldı. Bu öğrencilerden 15'i Fen Lisesi'ni kazanmayı garantilerken 19 öğrencinin ise açıklanacak yerleşme sonuçlarına göre Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi veya Anadolu Lisesi'ne yerleşmesi bekleniyor. Başarının, öğrencilerin çaba, yönetici ve öğretmenlerin büyük fedakarlığı ile elde edildiği belirten Kaymakam Barboros Baran, "Öğrencilerimiz ilçemize bağlı köylerden gelmiş olup Erciş YBO'nun sağlamış olduğumuz en iyi imkanlarda eğitim görme imkanı buldular. Öğrencilerimiz YBO ortamında her gün derslere ek olarak sınıf öğretmenlerinin eşliğinde etütler yapmış, Kaymakamlığımızın desteği ile sınavlara yönelik olarak düzenlenen kurslara katıldılar. Gönüllü öğretmenlerimiz tarafından takviye kurslar, haftalık deneme sınavları düzenlenmiş olup, kurslar kitap ve yaprak test desteği ile zenginleştirildi. Öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu kaybetmemeleri için okul rehberlik servisi aktif olarak çalışmış; seminerler, çay günleri, çeşitli eğlenceler, sportif faaliyetler düzenledi. Sınıflarımız akıllı tahtalarla donatıldı, yatakhanelerimizde öğrencilerimizin daha rahat çalışabilmeleri ve dinlenmeleri için çalışma ve sohbet odaları düzenlendi. Yapılan bu çalışmaların sonucunda öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı. Bu başarıda emek veren idareci, öğretmen ve velilerimize teşekkür eder, öğrencilerimizi tebrik ederim" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement