Yeğenini Lösemiden Kaybetti, Kendini Çocuklara Adadı - Son Dakika
Eğitim

Yeğenini Lösemiden Kaybetti, Kendini Çocuklara Adadı

Yeğenini Lösemiden Kaybetti, Kendini Çocuklara Adadı

Yeğenini lösemi kanserinden kaybeden British Point Dil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Gedik, LÖSEV ile maske atan çocukların ingilizce eğitimini karşılıyor.

03.07.2014 17:02

Yeğenini iki yıl önce lösemi kanserinden kaybeden British Point Dil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Gedik, lösemide tedavi sürecini tamamlayan çocukların ingilizce eğitimlerini karşılama kararı aldı.

Gedik konuyla ilgi bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Yeğenimin tedavi sürecinde lösemili çocukların karşılaştıkları özellikle eğitim konusundaki sıkıntılarına bizzat şahit oldum. Bu çocuklarımızın tedavi süreçleri en az üç yıl sürüyor. Maske atan çocuklarımız eğitimlerinde geri kalıyor. Biz British Point olarak tedavilerini tamamlayan, İngilizce öğrenmek isteyen LÖSEV’e kayıtlı çocuklarımızın İngilizce eğitimlerini ücretsiz karşılamayı taahhüt ediyoruz."

EĞİTİMDE GERİ KALIYORLAR

Lösemiyi yenen çocukların eksik kalan eğitimlerinin de tamamlanması gerektiğini belirten Gedik, "Her firmanın bu çocuklarımızın eğitimleri ve tekrar sosyal hayata kazandırılmaları için yapabileceği bir şeyler var." dedi.

100 ÇOCUKTAN 91'İ KURTULUYOR

Lösemili Çocuklar Vakfı Halkla İlişkiler sorumlusu Selcan Sezer de, British Point Dil Okullarının bu çalışmasının diğer eğitim kurumlarına örnek olması gerektiğini belirterek, LÖSEV sayesinde minicik bedenlerin hayata tutunduğunu belirterek, hastalığı yenen çocuklarımızın ara verdikleri eğitim hayatlarına kaldıkları yerden en donanımlı şekilde devam edebilmeleri için Ankara’da LÖSEV Lösemili Çocuklar İlköğretim okulunda tamamen ücretsiz eğitim aldıklarını söyledi. İstanbul’daki çocuklarımızın okul talepleri ile ilgili, LÖSEV olarak yer arayışlarımız sürerken, İngilizce dil eğitimi almak isteyen çocuklarımıza British Point Dil Okullarından destek aldıklarını ve tüm Türkiye’de Lösev’e kayıtlı çocuklarımızı kapsayacak olan bu çalışma ile aldığımız desteklerin hızla artacağını açıkladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Eğitim Yeğenini Lösemiden Kaybetti, Kendini Çocuklara Adadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement