Yemen'de Gösteri - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Gösteri

Yemen Yüksek Seçim Kurulu önünde toplanan göstericiler seçmen kayıtlarının güncellenmesini istedi.

21.04.2014 13:49

Yemen'de, yeni seçmen listeleri oluşturulması ve güncel bir kayıt sistemine geçilmesi talebiyle protesto gösterisi yapıldı.

Husilere bağlı gruplardan oluşan yaklaşık yüz kişilik bir grup başkent Sana'daki Yüksek Seçim Kurulu önünde gösteri düzenledi. Protestocular eski seçmen kütüklerinde hile yapıldığını iddia ederek, "şeffaf ve adil bir seçim" için sloganlar attı. Atılan sloganlarda yeni seçmen listeleri ve güncel bir kayıt sistemi talepleri dile getirilirken, kayıt altında olmayan yüzlerce seçmen olduğu iddia edildi.

Yemen'de vatandaşlık numarası sistemi henüz tam rayına oturmadığı için birçok vatandaşın kimliği bulunmazken, ülkede yaşanan siyasi geçiş sürecinde kritik rol oynayacak olan parlemento ve cumhurbaşkanı seçimlerinin şeffaflığına yönelik tartışmalar şimdiden başladı.

Yemen siyasi geçiş sürecinin önemli ayaklarından biri olan Ulusal Diyalog Toplantıları'nda Husi ve Güney Hareketi gruplarının şartlarından biri olan "Seçim kanununun değişmesi ve yeni bir nüfus sayımı" konusu sona eren toplantıların açıklanan kararnamelerinde yer almamıştı.

Yemen'in 23 milyon nüfusu olduğu belirtilirken seçmen nüfusu konusunda ise bazı tartışmalar yaşanıyor. Resmi rakamların üstünde bir seçmen kitlesinin olduğunu iddia eden siyasi gruplar yeni bir nüfus sayımı istiyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement