Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Şiddet Olayları

Sana'da düzenlenen silahlı saldırıda biri albay 2 kişi, öldü Mareb'de bir emniyet görevlisi kaçırıldı.

22.04.2014 14:05

Yemen'in başkenti Sana'da motosikletli kişilerin düzenlediği silahlı saldırıda, biri albay 2 kişi, hayatını kaybetti.

Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Sana'nın kuzeyindeki Daris bölgesinde, motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu, albay Abdurrezzak el-Cebeli ile kimliği henüz belirlenemeyen bir sivil yaşamını yitirdi. Soruşturma başlatılan saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

Mareb kentinde ise bir emniyet görevlisi kaçırıldığı bildirildi. Abdurrahman Salah adlı kişinin El-Kaide militanı olduğu düşünülen silahlı kişilerce kaçırıldığı ve bunun örgüte yönelik operasyonlara karşı misilleme olabileceği belirtildi.

Yemen İçişleri Bakanlığı, pazar günü, ülkenin güneyindeki Ebyen'in El-Mihved bölgesinde El-Kaide'ye ait eğitim kamplarına düzenlenen hava operasyonlarında, 3'ü yönetici, 55 örgüt üyesinin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

Saldırıda yaralanan general öldü

Öte yandan Sana'da dün silahlı saldırıda ağır yaralanan bir istihbarat subayının hayatını kaybettiği bildirildi.

Güvenlik kaynakları, istihbarat görevlisi tuğgeneral Muhammed el-Aric'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini ifade etti.

Sana'da dün 2 istihbarat görevlisine silahlı saldırı düzenlemiş, binbaşı Abdurrahman en-Necdi olay yerinde yaşamını yitirmiş, ağır yaralanan tuğgeneral Aric, hastaneye kaldırılmıştı.

Yemen'de son aylarda özellikle yetkilileri hedef alan saldırı ve suikastlerin yanı sıra yabancı uyruklu kişiler ile diplomatlara yönelik kaçırma eylemleri yaşanıyor.

Yetkililer, eylemlerin bazılarından  "Arap Yarımadası El Kaidesi" olarak adlandırılan silahlı grubu sorumlu tutarken, suç örgütleri ya da devletle anlaşmazlığa giren kabilelerin de bu eylemlere katılabildiği belirtiliyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement