Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı ordu ve milis güçlerinin Husi Ensarullah Hareketi'nin kuşatması altındaki Taiz'e yönelik ilerleyişin tekrar başladığı belirtildi.

24.11.2015 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı ordu ve milis güçlerinin Husi Ensarullah Hareketi'nin kuşatması altındaki Taiz'e yönelik ilerleyişin tekrar başladığı belirtildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hadi'nin Lahic ziyaretinin ardından ordu ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) Taiz'in güneyindeki Er-Rahide semti yönünde önemli ilerleme kaydetti. Bölgedeki Husi militanların tamamının esir alındığı ifade edildi.

Kaynaklar, hükümet yanlısı ordu birlikleri ve milislerin dün Rahide'den Lahic iline bağlı Eş-Şerice ve Kırş yönüne doğru çekilmelerinin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Rahide'nin girişindeki Husi militanları vurabilmesi için olduğunu belirtti.

Batı cephesinde ise HDG güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı ve Aden'den 10 araç dolusu askeri yardım gönderildiği bildirildi. Husiler ise bu araçlardan 3'ünün tahrip edildiğini ileri sürdü.

Taiz'i kurtarma operasyonu 9'uncu günününe girerken hükümet yanlısı güçler, güneyde Rahide, batıda El-Vaiziyye ve güney batıda Ez-Zabab cephelerinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerle savaşıyor.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi bugün, Lahic kentindeki stratejik öneme sahip el-Aned hava üssünü ziyaret etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement