Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Yemenlilerin psikolojik desteğe olan ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını belirtti.

24.08.2016 17:35

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Yemenlilerin psikolojik desteğe olan ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını belirtti.

Örgütün Yemen Temsilcisi Ahmed Şadul tarafından yapılan ve DSÖ'nün internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, Yemen'deki çatışmaların devam etmesi, bölge sakinlerinin psikolojik durumunu iyice kötüleştirdi" ifadeleri kullanıldı.

Psikolojik hastalıklar için Yemen'de sadece 40 uzman bulunduğu, bunların çoğunun ise başkent Sana'da olduğu belirtilen açıklamada, bu sayının, 3 milyon kişinin iç göç yaşadığı, 6 bin 600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Yemen'de ihtiyacı karşılamadığı ifade edildi.

DSÖ'nün ruh sağlığı ile ilgili çalışmaları birincil sağlık hizmetleri kategorisine eklemek için sağlık sektöründe çalışan 120 kişiye eğitim verdiği kaydedilen açıklamada, örgütün, ülkede sağlık alanında faaliyet gösteren 200 kişinin kapasitelerini artırmayı hedefleyen bir planının da bulunduğu aktarıldı.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement