Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen ordusunun, ülkenin kuzeyinde bulunan Cevf kentindeki bazı bölgeleri Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinden geri aldığı bildirildi.

02.12.2016 22:33

Yemen ordusunun, ülkenin kuzeyinde bulunan Cevf kentindeki bazı bölgeleri Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinden geri aldığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın Cevf'teki askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, ordunun, Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) desteğiyle Mutun ilçesi Habibe Ham bölgelerinin bir kısmında Husiler ve Salih güçleriyle yaşanan yoğun çatışmaların ardından kontrolü sağladığı belirtildi.

Haberde, aynı bölgede Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Husilere ait bir devriye aracını hedef aldığı, saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu aktarıldı.

DEAŞ'a ait bomba imalathanesi ele geçirildi

Öte yandan, ülkenin güneyindeki Aden kentinde terör örgütü DEAŞ'a ait bir bomba imalathanesinin ele geçirildiği bildirildi.

Aden Emniyet Müdürlüğüne bağlı terörle mücadele biriminin, aldığı istihbarat sonrasında İnma Mahallesi yakınlarında içinde çok sayıda patlayıcı madde ve bomba yüklü araç yapımında kullanılan ekipmanın bulunduğu bir binaya baskın düzenlediği ve operasyonda ele geçirilen bombaların etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de başta Suudi Arabistan sınırında yer alan bölgeler olmak üzere ülkenin farklı illeri, Husiler ve Salih yanlıları ile koalisyon güçleri ve hükümet birlikleri arasındaki yoğun çatışmalara sahne oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement