Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yüksek Devrim Komitesi, Sana'da kuşatma altındaki evinden ayrılarak Aden'e giden Savunma Bakanı Tümgeneral Mahmud es-Subeyhi'nin yerine Genelkurmay Başkanı Hüseyin Hayaran'ı görevlendirdi.

22.03.2015 23:06

Yüksek Devrim Komitesi, Sana'da kuşatma altındaki evinden ayrılarak Aden'e giden Savunma Bakanı Tümgeneral Mahmud es-Subeyhi'nin yerine Genelkurmay Başkanı Hüseyin Hayaran'ı görevlendirdi.

Husilere ait el-Mesire kanalına konuşan Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) lideri Abdulmelik el-Husi, El Kaide ve DAEŞ'e işaret ederek, komitenin genel seferberlik kararının suç odaklarıyla mücadelede "meşru ve doğru" adım olduğunu savunarak, "Bu gruplara yönelik ciddi ve kararlı duruşlar, son derece gerekli ve zaruri" dedi.

Bazı siyasi güçlerin, "katillerin" suçlarını örterek, krizin çözümünü engellemek ve zaman kazanmak için Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Cemal bin Ömer gözetiminde yürütülen diyalog sürecini baltaladığını iddia eden el-Husi, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'yi "El-Kaide'yle iş birliği yapmak ve iç ve dış güçlerin elinde kukla olmakla" suçladı.

Yemen'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Islah Partisi'ni de El-Kaide'yle iş birliği yaptığını öne süren el-Husi, El-Kaide'yi mali, siyasi ya da medya aracılığıyla destekleyen kesimlerin karşısında yer alacaklarını söyledi.

Husi, ayrıca Hadi'nin talebi üzerine Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) gözetiminde, ülkedeki krizin çözümü için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da sürdürülmesi beklenen diyalog görüşmelerine katılmayı kabul etmediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Husilerin kontrolündeki Yemen'in resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Yüksek Devrim Komitesi, Sana'da kuşatma altındaki evinden ayrılarak 8 Mart'ta güneydeki Aden'e giden Savunma Bakanı Tümgeneral Mahmud es-Subeyhi'nin yerine Genelkurmay Başkanı Hüseyin Hayaran'ın görevlendirilmesine karar verdi.

Ensarullah Hareketi'ne bağlı Yüksek Devrim Komitesi, dün, ülkede "genel seferberlik" ilan edildiğini duyurmuş, askeri ve güvenlik birimlerine Sana, Lahec ve Aden'deki "terör örgütleriyle" mücadele çağrısı yapmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement