Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş güçlerinin, ülkenin güneyindeki Şebve vilayetinde, Ensarullah hareketine ait bir karargaha saldırı düzenlediği, olayda 8 Husi militanın öldürüldüğü bildirildi.

26.04.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş güçlerinin, ülkenin güneyindeki Şebve vilayetinde, Ensarullah hareketine ait bir karargaha saldırı düzenlediği, olayda 8 Husi militanın öldürüldüğü bildirildi.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hadi yanlısı Halk Direniş güçlerinin, Şebve vilayetinin merkezi Atak'ta Husilerin karargah olarak kullandığı bir eve roketli saldırı düzenlemesi sonucu 8 Husi militan öldü.

Atak'ta, Halk Direniş güçlerinin sabah saatlerinde de Husilere ait iki devriye aracını roketlerle vurduğu, ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi.

Koalisyona ait uçaklar Aden'i vurdu

Görgü tanıkları Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçakların Aden'deki Dar Said semtinde bulunan er-Rabat, Ceziretu'l Ummal ve Hur Mesker bölgeleri ile sahil şeridinde Husilerle eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere ait hedefleri vurduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanlığı sarayının da bulunduğu Krater semtinde konuşlanan Husilerin, koalisyon uçakları tarafından düzenlenen saldırıların ardından dün akşam saatlerinde Hur Mesker'e doğru çekildiği, sabah saatlerinde de Hur Mesker ve Dar Said bölgelerinde "Halk Direnişi" güçleri ile Husiler arasındaki çatışmaların yeniden başladığı belirtildi.

Husiler TV ofisini yağmaladı

Öte yandan Husilerin,Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman'ın yaptığı  "Belkıs TV" kanalının başkent Sana'daki ofisine baskın düzenlediği belirtildi.

Televizyon yetkilileri, detay vermekten kaçınarak Husi militanların ofisteki tüm ekipmanları yağmaladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement