Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Şiddet Olayları

Yemenin başkenti Sana'da bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

03.07.2015 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemenin başkenti Sana'da bomba yüklü  bir aracın infilak etmesi sonucunda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, Merkez Bankasının önünde gerçekleşen patlamadan dolayı yakında bulunan bir cami ve etraftaki binalarda büyük hasar meydana geldi.  Çok sayıda yaralının hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Dali ve Sada kentlerine hava saldırısı

Öte yandan, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının, Yemen'in Dali ve Sada kent merkezi ile Husi Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) kontrolündeki Sahar ilçesine düzenlediği saldırıda ise 2 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı öne sürüldü.

Ayrıca başkent Sana'nın Şemlan bölgesinde Husilerce silah deposu olarak kullanılan bir binanın da koalisyon uçakları tarafında hedef alındığı ifade edildi.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement