Yemen ve Türkiye Arasında İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Yemen ve Türkiye Arasında İşbirliği

Yemen Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Şeref, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini söyledi

19.08.2013 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Hişam Şeref,  ülkesinin yüksek eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında Türkiye ile olan ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan bilgiye göre Şeref ve Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman'ın bir araya geldiği görüşmede iki ülke arasındaki yüksek eğitim ve bilimsel araştırma alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi ele alındı.

Görüşmede Şeref, Türkiye ve Yemen halkları arasındaki tarihsel geçmişi ve kardeşliği vurgulayarak, ülkesinin çeşitli alanlarda, özellikle de yüksek öğrenim ve bilimsel araştırma alanlarında Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesini ve genişletilmesini önemsediğini söyledi.

Türk Büyükelçisi Çorman ise her yıl 22 Yemenli öğrenciye burs verileceğini açıklayarak, önceki yıllara göre burs verilen öğrenci sayısında artış olduğunu kaydetti.

İkilinin görüşmesinin ardından Yemen ve Türkiye arasında eğitim alanında işbirliği ve iki ülke üniversiteleri arasında kardeşlik anlaşmaları yapıldı. İki ülke arasında ayrıca Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı idarecilerinin, kurumun yönetimi için Türkiye'de kendi alanlarında mesleki eğitim almasına ilişkin bir anlaşma imzalandı.

Görüşmede ayrıca, Yemen'e Türk üniversitesi açılmasına ilişkin incelemeler, üniversiteye giriş sınavı ve kayıt kabulü için Türkiye'den teknik destek alma ile Türkiye'nin tecrübesinden istifade edilmesi konuları üzerinde duruldu. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen ve Türkiye Arasında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement