Yeni Diyarbakırspor Maçında Binlerce Taraftar Sahaya İndi Maç Yarıda Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Diyarbakırspor Maçında Binlerce Taraftar Sahaya İndi Maç Yarıda Kaldı

Yeni Diyarbakırspor Maçında Binlerce Taraftar Sahaya İndi Maç Yarıda Kaldı

Spor Toto 3'uncu Lig 2'inci Grup Play Off yarı final ilk maçında, deplasmanda 0-0 kaldığı Denizli Büyükşehir Belediyespor ile rövanş maçında, Yeni Diyarbakırspor 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma dakikalarında penaltı sonucu yenilen gol ile saha biranda karıştı.

18.05.2015 21:27

Spor Toto 3'uncu Lig 2'inci Grup Play Off yarı final ilk maçında, deplasmanda 0-0 kaldığı Denizli Büyükşehir Belediyespor ile rövanş maçında, Yeni Diyarbakırspor 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma dakikalarında penaltı sonucu yenilen gol ile saha biranda karıştı. Binlerce taraftar sahaya inince maç yarıda kaldı.

Geçtiğimiz hafta Denizli'de 0-0 biten karşılaşmanın bugün saat 16.30'da Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, çıkan olaylar yüzünden yarıda kaldı. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 89'uncu dakikasında ev sahibi Ekip İbrahim Konuksever'in golü ile 1-0 öne geçti. Her kes karşılaşmanın bu skorla sona ermesini beklerken, karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Sabancı, maçı 5 dakika uzattı. Uzatma dakikalarının bitmesine rağmen devam eden maçın 90+8'inci dakikasında karşılaşmanın hakemi Hüseyin Sabancı, Anıl ile Mehmet'in ikili mücadelesinde penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Rıdvan, takımı adına beraberliği sağladı.

Beraberlik golünden hemen sonra önce her iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Sahada futbolcular arasında kavga devam ederken, orta hakemin kararına tepki gösteren taraftarlar da sahaya indi. Taraftarların saldırısı üzerine maçın hakem triosu soyunma odasına kaçtı. Taraftarlar bu kez kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlilerine, polise ve protokol üyeleri ile şeref tribününde oturanları taşlamaya başladı. Koltukları sökerek sahaya atan taraftarları çevik kuvvet polisi de engelleyemedi. Uzun süre sahada MHK ile TFF aleyhine küfür ve tezahüratlarda bulunan taraftarların çıkardığı olaylar stat dışına taştı.

Atatürk Stadyumu'nun hemen bitişiğinde bulunan AK Parti seçim bürosunu taşlayan taraftarlara polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda çok sayıda aracın camları kırıldı. AK Parti seçim bürosunun hemen üzerinde bulunan orta yaşlı bir kadın ile bir erkek, taraftarlara tepki gösterdi. Taşlı saldırıda AK Parti seçim bürosunun camları kırılırken, parti flama ve bayrakları da tahrip edildi. Polisin müdahalesi üzerine kaçan taraftarlar, TRT sokakta kurulan pazarın içerisine daldı. Pazarın içerisine girerek polis araçlarına taş atan taraftarlarla, polis araçlarından da tazyikli su sıkılarak göz yaşartıcı gaz sıkıldı.

Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden olan Ofis Ekinciler Caddesi'ne de olayların sıçraması üzerine bu cadde trafiğe kapatıldı. Taraftarlar ile polis arasında yaşanan olaylar akşam saatlerine kadar sürdü.

2011-2102 sezonunda Diyarbakırspor'un Spor Toto 2'inc Ligi'nde oynadığı dönemde, deplasmanda oynadığı Tokatspor maçında 2-1 yenildiği ve küme düştüğü maçın da hakemi olduğu öğrenildi. Tokat maçında da yine son dakikalarda rakip lehinde verdiği bir serbest vuruş kararından sonra gelen gol ile Diyarbakırspor 3'üncü Lig'e düşmüştü. Hafta içerisinde sosyal medyada yeşil kırmızılı taraftarlar, bu hakemin Yeni Diyarbakırspor maçına verilmesine tepki göstermişti. Yeni Diyarbakırspor yönetimi de bunun için Türkiye Futbol Federasyonu'nu başvurarak bu hakemin maça verilmemesini talep etmişti. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Diyarbakırspor Maçında Binlerce Taraftar Sahaya İndi Maç Yarıda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement