Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Daniş ve Kaşdemir, mesaj yayımladı.

14.09.2014 12:42

AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ile İsmail Kaşdemir, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daniş ve Kaşdemir, ortak mesajlarında, toplumun sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi, vatanını milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş, sorgulayan, gelişime her zaman açık bireylerin yetişmesinin, yeni eğitim sisteminin en vazgeçilmez unsurları olduğunu bildirdi.

Söz konusu ilkeler doğrultusunda bilgiye açık, ezbercilikten uzak, düşünme ve değerlendirme yeteneklerini arttıran, çok büyük bir hızla ilerleyen bilişim teknolojilerine hakim bir eğitimi öğrencilere kazandırmanın en büyük istek ve beklen olduğunu aktaran milletvekilleri şunları kaydetti:

"Başta Fatih Projesi olmak üzere, yeni eğitim sistemimizde yapılan tüm atılımlar, bizlerin bu isteğini ve beklentilerini gerçekleştirme yolunda bizlere büyük bir ümit vermektedir. Tüm eğitim camiamızın ve onlara destek olacak olan bizlerin bu yolda çok ciddi gayret ve çaba sarf edeceği bir gerçektir. Eğitim sistemimizin ihtiyaç duyduğu tüm teknik ve teknolojik donanımın sağlanması için ülkemiz genelinde 30 bini aşkın bilişim sınıfı, 200 binden fazla yeni derslik açtık. Zorunlu eğitimi 8 yıldan, 12 yıla çıkardık. Toplumun sosyal ve kültürel anlamda hızla geliştirilerek, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilir bir eğitim sistemine ulaşma yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Değerli eğitim camiamızın ise bu yolda, her zaman bir aile şefkatiyle çocuklarımıza yaklaşarak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kusursuz bir biçimde yetiştirmek için göstereceği çaba ve özveriden hiç şüphemiz yoktur." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim Öğretim Yılına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement