Yeni Hükümet Binasına Oltu Hükümeti Mührü - Son Dakika
Yerel

Yeni Hükümet Binasına Oltu Hükümeti Mührü

Yeni Hükümet Binasına Oltu Hükümeti Mührü

Oltulu el sanatları ustası Kenan Üstün, Oltu Kaymakamı Zengin’e bir tablo hediye etti.

29.06.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltulu el sanatları ustası Kenan Üstün, Oltu Kaymakamı Zengin'e bir tablo hediye etti. Tabloda Oltu'nun tarihi simgeleri bulunuyor.

Oltu'da yapımı devam eden yeni hükümet binasına ilk armağan Oltulu Kenan Üstün'den geldi.

Üstün, içerisinde Oltu Hükümeti, Oltu Polis Komiserliği ve Oltu İslam Terakki Cemiyeti Fırkası riyasetlerinin bulunduğu, çoğu Oltu Taşından yapılmış olan bir tabloyu Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin'e takdim etti.

Eseri oldukça beğenen Kaymakam Zengin, el sanatları ustası Kenan Üstün'e teşekkür ederek "Bu tabloyu yeni binamıza, herkesin görebileceği bir noktaya asacağım. İnanıyorum ki, bu anlamlı tablo yeni hükümet binamıza oldukça yakışacaktır. " dedi.

63 yaşındaki el sanatları ustası Kenan Üstün, Deniz Kuvvetleri'nde Müstafi Astsubaylık görevinden ayrılmasından sonra hobi olarak bu işi yaptığını belirterek, "Oltu Sitare Dağı, Oltu Kalesi ve Oltu Ovası beni o kadar etkilemişti ki, Türkiye'nin en güzel yerlerinde çalıştığım halde bulunduğum yerleri terk ettim ve emeklilik hayatımı Oltu'da geçiriyorum. Emeklilik hayatımda da insanlara nasıl faydalı olurum diye düşündüm ve Oltu'nun tarihini araştırdım ve gördüm ki Oltu Şura Hükümeti 50 seneye yakın bir zaman Rus himayesi altında kalmış, Osmanlı İmparatorluğu'nun hiçbir yardımı Erzurum'dan bu tarafa ulaşmamış. Çok büyük sıkıntılar içerisinde yaşanmış. Hindistan Müslümanlarından, Batum'dan, sahil Müslüman devletlerinden Oltu'ya yardımlar gelmiş. Çok şükür olsun ki, Oltu'muzun gerçek şuurlu halkı kendisini Rusların ve Ermenilerin elinden kurtararak bağımsızlığını ilan ederek Oltu Şura Hükümetini kurmuş. Bu araştırmalarımdan sonra Oltu'nun üç tane mührünü buldum. Bu mühürleri Oltu'ya benden hatıra kalması için yaptım" şeklinde konuştu.

Oltu Taşı'nın çıkarıldıktan sonra işe yarar kısmının ayıklanıp yüzde 80'inin atıldığını gördüğü anda böyle bir şey düşündüğünü belirten Üstün, "Örneğin 13 kiloluk bir teneke dolusu Oltu Taşı'ndan yalnızca 2 kilo kadar işe yarar taş alınıyor ve geriye kalanı da atıl duruma geliyor. Geriye kalan bu yaklaşık 11 kiloluk taşa yazık olmasın diye bende bu taşları aldım öğüttüm ve gerçek Oltu Taşı'nın tozunu elde ettim. Bu tozla da Oltu'nun mühürlerini ve değişik hediyelik eşyalar yapıyorum" dedi.

Oltu'da sanata ve sanatçıya da değer verilmediğini düşündüğünü belirten Üstün, "Oltu'nun bugüne kadar sanatkar yetiştiremediğini görüyoruz. Oltu'dan nasıl olur da bugüne kadar önemli bir sanatçı çıkmaz? Herhalde Oltu'da sanata ve sanatçıya değer verilmiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni yapılan Oltu Hükümet Konağı'nın da çok güzel bir bina olduğunu belirten Üstün, Oltu Kaymakamı Zengin'in, eserini bu binanın girişinden asacak olmasına çok sevindiğini belirterek, Oltu tarihine kazandırdığı bu eserlerin devamının gelebilmesi ve geliştirilebilmesi için yetkililerden yardım talep etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Hükümet Binasına Oltu Hükümeti Mührü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement