Yeni Medya Düzeni" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Yeni Medya Düzeni" Çalıştayı

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenleyeceği "Yeni Medya Düzeni" Çalıştayı'nın 10 Mart Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

08.03.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenleyeceği "Yeni Medya Düzeni" Çalıştayı'nın 10 Mart Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un açılış konuşması yapacağı çalıştaya, 320 yerel ve ulusal medya mensubu katılacak.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım 2015'te ve öncesindeki süreçte gerçekleştirilen seçim yayınları nedeniyle özel radyo ve televizyon kanallarının çok sayıda ceza aldığını, bu nedenle de yayıncılığın yapılamaz hale geldiğini savundu.

Bu cezaların nedenleri ve çözüm yollarını ele alacaklarını belirten Burhan, çalıştayda gündeme gelecek en önemli konulardan birisinin de kamu spotlarının ücretli yayınlanması olacağını belirtti.

Anadolu televizyonlarının daha da güçlenmesi için gazeteler gibi devletten ilan desteği alması gerektiğini ifade eden Burhan, "Devletten destek almayan televizyonlar bir de RTÜK'e katkı payı ödüyor, Türksat'a ödeme yapıyor. Bu konularda da düzenleme gerekir" değerlendirmesini yaptı.

Üç oturum şeklinde yapılacak çalıştay, 10 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Medya Düzeni' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement