Yeni Ulaşım Düzenlemesi Tepki Çekti - Son Dakika
Güncel

Yeni Ulaşım Düzenlemesi Tepki Çekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs hat, güzergah ve seferleriyle ilgili yaptığı düzenlemenin ilk uygulama gününde, bazı sıkıntılar yaşandı.

29.06.2014 16:49  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs hat, güzergah ve seferleriyle ilgili yaptığı düzenlemenin ilk uygulama gününde, bazı sıkıntılar yaşandı.

Aktarma merkezlerine gelen otobüslerden inen vatandaşların ulaşmak istedikleri yere nasıl gidebileceklerini öğrenme çalıştıkları gözlendi.

ESHOT Genel Müdürlüğü'nün bugünden itibaren hayata geçirdiği ve kent merkezine belediye otobüslerinin girişini önleyerek trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla başlattığı uygulama, ilk gününde bazı vatandaşlara sıkıntı yaşattı.

Uygulamadan haberi olmayan ve bindiği otobüs Konak, Alsancak yerine aktarma merkezine giden vatandaşlar, görevlilerden ve şoförlerden ulaşmak istedikleri yere nasıl gidebileceklerini öğrenmeye çalıştılar.

"1.5 SAATTİR YOLDAYIM"

Buca'dan Narlıdere'ye bebek arabasındaki çocuğuyla birlikte gitmek isteyen Burçin Aydoğdu, uygulama öncesinde 670 hat numaralı otobüsün Buca'dan Narlıdere'ye direk gittiğini belirtti.

Otobüse bindiklerinde Üçyol Aktarma Merkezi'nde indiklerini, oradan da bindikleri otobüsle Üçkuyular Aktarma Merkezi'ne geldiklerini dile getiren Aydoğdu, "Şimdi yine bir otobüse daha bineceğiz. Eskiden bir otobüse biniyorduk, şimdi 3 olacak. 1,5 saattir çocuğumla birlikte yoldayız, hala varamadık. Böyle bir uygulamaya neden gerek duyuldu? Zaman kaybettiriyor" diye konuştu.

İlkin Darik isimli vavtandaş ise yeni düzenlemenin anormal olduğunu ancak buna alışmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Darik, "Anneme giderken 216'ya biniyordum, o kalktı yeni sistemde buradan binip gideceğim. Alışacağız artık. Şehrimizin güzelliği, düzeni için alışmamız lazım" dedi.

Bazı vatandaşlar da, uygulamanın asıl sıkıntısının yarın ortaya çıkacağını belirttiler.

Yeni Ulaşım Düzenlemesi Tepki Çekti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Ulaşım Düzenlemesi Tepki Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • abdurrahman günay: Ulaşımda aktarma, yolculuğu herkes için güvenli, kolay, süratli hale getiriyorsa, başarılı demektir. Yolları rahatlatıp yolculara eziyet eden bir ulaştırma anlayışı başarılı olamaz. Bunun alışkanlık tepkisi olduğu söyleniyor, alışırsınız deniyor ki, bu doğru bir tespit değildir. Aktarmalı sistemin ilk uygulama şekli de yeniydi, ama yararlı görüldüğü için böyle bir tepki çekmedi. Ayrıca raylı sistemi ulaşıma katmadan, buna eklemlenmeyen bir aktarma sistemi aceleye getirilmiş bir uygulamadır. Umarım halkın sesine kulak verilir ve ben yaptım oldu anlayışından uzak durulur. 1 0 Yanıtla

Advertisement