Yenili Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Yenili Cami Temel Atma Töreni

Vali Kolat Yenili köyünde inşatına başlanan Yenili Köyü Cami temel atma törenine katıldı.

24.06.2014 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, inşaatına başlanacak olan Yenili Cami'nin temel atma törenine katıldı.

Bahşılı ilçesine bağlı Yenili köyünde yapımına başlanan Cami temel atma törenine, Kırıkkale Belediye Başkan vekili Mutlu Erol Bakır, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, Müftü Yardımcısı Kemal Cengiz, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kolat, köylerden ciddi anlamda şehirlere bir göç olduğunu belirterek, köyleri daha yaşanabilir yerler haline getirebilirsek bu durumun tersine döneceğini söyledi.

Kırıkkale'nin merkez nüfusunun 193 bin olduğunu kaydeden Kolat, Ankara da oturan Kırıkkaleli'nin ise 182 bin civarında olduğunu bu durumun kendilerini çok mutsuz ettiğini kaydetti.

Vatandaşların artık şehirlerden sıkılıp köylerine yeni evler yaptıklarını dolaysıyla da köylerin ihtiyaçlarının arttığını vurgulayan Kolat, şunları kaydetti:

"Köylerin yaşanılır hale geldikçe, yeni yatırımlar yapıldıkça, şehirdeki imkanlar köye aktarıldıkça vatandaşların şehrin sıkıcı hayatından ayrılıp, daha yaşanabilir, toprakla ve doğayla iç içe olabilmek açısından doğduğu, büyüdüğü yerlere geri dönmeye başladılar. Köylerine yeni ev yapıyorlar. Kendileri geldiği için çocukları da geliyor. Bu anlamda köyün ihtiyaçları da kendiliğinden artıyor.

Biz köylerimize, valilik, il özel idaresi ve diğer kamu kurum ve kuruluşları olarak birçok hizmetler getirdik. Biz 17 köyümüzde kalkınma ajansından destek almak suretiyle güneş enerji sistemini yerleştirdik. Bu sistemle güneşten elektrik üretiyoruz ve ürettiğimiz elektrikle de köyün içme suyunu karşılıyoruz. Yapılan bu sistemle köyün içme suyu ihtiyacını daha az maliyetle gideriyoruz.

Bu sistem sadece içme suyu için değil, diğer işletme sahipleri, ahır sahipleri ve bağ bahçe sahiplerinin de faydalanması için yapılan mükemmel bir sistem. Biz bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Daha sonra asfalt ve kanalizasyon çalışmalarında da ciddi katkılarımız oldu. Bu yapılacak cami konusunda da il özel idaremizin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın da ciddi katkıları olacak. Bizim bütün amacımız köyleri özlenir ve yaşanabilir bir hale getirmek. İnşallah meyvelerin ve sebzelerin bol olduğu canlı canlı olduğu bir köy istiyoruz."

Camilerin vatandaşların hayatında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Kolat, "İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıktıktan sonra, yapılmayacak bitirilmeyecek hiçbir iş yoktur. İnşallah vatandaşlarımızın gayretleriyle bu inşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bu vesileyle bu çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"  dedi.

Bahşılı Kaymakamı Yusuf Yıldırım da, camilerin sadece namaz kılınıp dua edildiği bir yer olmadığını, ayrıca toplumsal birlik ve bütünlüğün sağlandığı yerler olduğunu belirterek yapılacak olan bu caminin devlet ve hamiyetperver vatandaşların gayretleriyle en kısa sürede yapılacağını söyledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenili Cami Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement