Yenimahalle Belediyesi Uzaya Götürecek - Son Dakika
Güncel

Yenimahalle Belediyesi Uzaya Götürecek

Yenimahalle Belediyesi Uzaya Götürecek

Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandıracağı Planetaryum yani gezegen evi ile geleceğin kaşiflerini uzaya götürecek.

28.06.2015 12:34

Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandıracağı Planetaryum yani gezegen evi ile geleceğin kaşiflerini uzaya götürecek. Okulların ve öğrenci gruplarının yararlanacağı gezegen evinde öğrenciler, uzayın sırlarını keşfedecek.

Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje ile Yenimahalle'ye bir uzay çadırı kurulacak. Ziyaretçilerin uzay hakkında her şeyi öğrenecekleri farklı bir tecrübe yaşayacakları planetaryum çadırı, her bölgedeki öğrencilere Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde randevu sistemiyle ücretsiz olarak hizmet verecek.

Planetaryumda özel bir yansıtıcı yardımıyla güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü izlenebilecek. Uzay meraklısı öğrencilerin uğrak mekanı olacak gezegen evi, simülasyonlar sayesinde ziyaretçilerini uzay yolculuğuna çıkaracak. Uzay hakkında merak ettikleri her şeyi öğrenecek olan öğrenciler, aynı zamanda 3 boyutlu 360 derecelik görüntü ile keşfe çıkacak. "Evrendeki Vaha, Karadelikler, Zula Devriyesi gibi görsel yönden zengin filmler, Yenimahalle'nin minik uzay kaşiflerine çok özel bir gösteri sunacak.

İlçe genelindeki okulların ve öğrencilerin ücretsiz yararlanabileceği planetaryumun Eylül ayında faaliyete geçmesi bekleniyor. Hazırlıklarına son sürat devam eden belediye, burada görev yapacak personeline eğitim veriyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yenimahalle Belediyesi Uzaya Götürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement