Yenişehir'de Arıcılık Gelişiyor - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'de Arıcılık Gelişiyor

Yenişehir\'de Arıcılık Gelişiyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde arıcılık hızla gelişiyor.

04.08.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde arıcılık hızla gelişiyor.

2016 yılında Yenişehir'de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen arıcılık kurslarında Osmaniye, Terziler ve ilçe merkezinden toplam 125 kursiyerin sertifika aldığı öğrenildi. Yetkililer, ilçenin iklim ve bitki örtüsünün bal üretimine uygun olduğunu, ayçiçeği yetiştiriciliğinin yoğun olduğu ilçeye gezgin arıcıların da büyük rağbet gösterdiğini belirtti.

Yetkililer, "Yenişehir'de çiçek balı elde ediliyor. Yenişehirliler bal üretimini daha da artırabilirler, çünkü bunun için her şey var. Yağlık ayçiçeği başta olmak üzere biber, fasulye, kavun, karpuz, kabak gibi sebzelerin çiçeklerine arılar çok konuyor. Ayrıca devedikeni, hardal, kekik, ballıbaba ve taşyoncası da arıların nektar toplamak için aradıkları yabani bitkiler de bol" diye konuştu.

Yenişehir'de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne kayıtlı üreticiler 2014'te 20 ton, 2015'te ise 23 ton bal elde etti. Bu yıl üretimin daha da artması beklenirken, sisteme kayıtlı 395 üreticinin bulunduğunu belirten yetkililer, kovan sayısının ise 4 bin 185'e ulaştığını vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir'de Arıcılık Gelişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement