Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir ilçesinde 84 sokak köpeğinin zehirlendiği iddiasına ilişkin, "Üzülerek söylüyorum, 100 köpekten 84'ü muhtemelen gecikerek yola çıkmak, bunun yanı sıra havasızlıktan kaynaklanan konuyla maalesef öldü" dedi.

26.02.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir ilçesinde 84 sokak köpeğinin zehirlendiği iddiasına ilişkin, "Üzülerek söylüyorum, 100 köpekten 84'ü muhtemelen gecikerek yola çıkmak, bunun yanı sıra havasızlıktan kaynaklanan konuyla maalesef öldü" dedi.

Aktaş, makamında düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın, Osmangazi ve Nilüfer'den sonra en donanımlı üçüncü hayvan barınağına sahip olduklarını söyledi.

Geçen yıl bin 500 hayvanın tedavi edilerek doğaya salındığını belirten Aktaş, söz konusu 84 köpeğin de tedavi edildiğini aktardı.

Bu hayvanların telef olmasıyla ilgili kamuoyunda farklı açıklamalar yapıldığını dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:

"Bir kere art niyetli bir belediye olsak, bir hayvan katliamı, hayvan itlafı yapıyor olsak, doğaya bıraktığımız hayvanın kulağına veya öldürdüklerini söylediğimiz hayvanların kulağına niçin küpe takalım? Bir kere böyle bir şey yapmayız. Bu köpekler, 24 Şubat'ta bir taşeron firma üzerinden istihdam ettiğimiz iki personel tarafından doğaya salındı. İki veya üç seferde götürülmesi gereken hayvanlar, tamamen bu personelimizin inisiyatifiyle bir seferde götürülmüş. Tabii götürüldüğü yerde de hayvanların bir saldırısına maruz kalmamak için damper açılıp hayvanlar bırakılmış ve nihayetinde hiçbir şekilde aşağıya inip hayvanlara bakılmadan olay mahallinden arkadaşlarımız uzaklaşmış. Maalesef bu arkadaşlarımız gecikmeden ve bir kerede işi bitirme adına aceleden kaynaklanan bir durumla bu konuya sebebiyet vermiş. Basında üç arkadaşımızın gözaltına alındığı belirtiliyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Üç arkadaşımızın ifadesi alındı. Biz de iç bünyemizde idari soruşturma açtık ve arkadaşlarımızın konuyla alakalı savunmalarını istedik. Üzülerek söylüyorum, 100 köpekten 84'ü muhtemelen gecikerek yola çıkmak, bunun yanı sıra havasızlıktan kaynaklanan konuyla maalesef öldü. Altyapımız çok ciddi olmasına rağmen böyle bir olaya maruz kaldığımızdan dolayı son derece üzgünüz. Burada ihmali olan, bu konuyla alakalı kasıt asla söz konusu değil ama ihmali olan arkadaşlarımız kanun nezdinde gerekli hesapları muhakkak suretle verecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yenişehir'deki Köpeklerin Zehirlendiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement