Yerel Yönetmenden Silah Bırakma Çağrısına Destek - Son Dakika
Güncel

Yerel Yönetmenden Silah Bırakma Çağrısına Destek

Yerel Yönetmenden Silah Bırakma Çağrısına Destek

Şanlıurfa'da hazırladığı amatör filmlerde bölge sorunlarını konu alan yerel yönetmen Aziz Büyükkılıç, silah bırakma çağrısını desteklediğini söyledi.

06.03.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kendi imkanları ile hazırladığı amatör filmlerde kan davalarını ve bölgenin sorunlarını konu alan yönetmen Aziz Büyükkılıç, PKK'ye yönelik silah bırakma çağrısını desteklediğini söyledi.

Yıllardır yaşanan çatışmalı ortamlar nedeniyle bölge halkının can ve mal varlıklarını yitirdiğini ve bunlara şahitlik yapmanın acısını yaşadığını söyleyen yerel yönetmen Büyükkılıç, "Analar artık gözyaşı dökmesin. Süreç her yönüyle tamamlanmalıdır. Doğu ve Güneydoğu yeni Türkiye ile birlikte her alanda gelişmeli ve barış bu coğrafyada artık tamamen yaşanmalıdır" dedi.

Silahın yerine sözün gücünün ortaya çıkmasını son derece olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Büyükkılıç, "Biz bölge halkı olarak son gelişmeleri olumlu buluyor ve destekliyoruz. Hiçbir şekilde artık alınan kararlardan vazgeçilmemesi bizim en büyük temennimizdir. Bunun için yasal adımlarının atılması gerekiyor. Bu demokratik adımlar atıldıkça silahların zaten bir anlamı kalmayacak. Bu ülke hepimizin. Tüm bölge halkı olarak dostça ve kardeşçe yaşamaktan yanayız" diye konuştu.

Bölgenin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacının olduğunu da sözlerine ekleyen Büyükkııç konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Bugün nasıl ki bir insanın suya ihtiyacı varsa, bizim de bu bölgede huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Herkesin birbirini kucakladığı, herkesin hür bir şekilde kendisini ifade edebildiği bir ortamı arzuluyoruz ve Siverek halkı olarak ta bunun çabası içerisindeyiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yerel Yönetmenden Silah Bırakma Çağrısına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement