Yerli Uçak Üretiminde Sona Gelindi - Son Dakika
Teknoloji

Yerli Uçak Üretiminde Sona Gelindi

Yerli Uçak Üretiminde Sona Gelindi

Cari açığa darbe vuracak yerli uçak üretiminde sona gelindi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Uçak, 60-120 arasında koltuk kapasiteli olacak. Üç saate yakın...

04.09.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Yerli araba için henüz babayiğit bulamayan Türkiye, yerli uçak üretiminde sona yaklaştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısında yerli uçakla ilgili sunum yaptıklarını belirterek, "Prensip olarak böyle bir projenin başlatılmasının uygun olacağı kararı verildi" dedi.

Cari açığa darbe vuracak uçak, bölgesel nitelikli olarak planlandı. 60-120 arasında koltuk kapasiteli ve üç saate yakın uçuş yapabilecek uçağın yurtiçinde her yöne, bölgesinde ise onlarca ülkeye ulaşması hedefleniyor.

14.5 Milyar dolar ödedik

Yıldırım, Türkiye'nin uçak ve parça alımına son 10 yılda 18 milyar dolar ödediği bilgisini verdi. Yıldırım, "Buna karşılık dışarıya ihracatımız 3.5 milyar dolar. Yani havayolu araçları veya malzemeleri için 14.5 milyar dolar ödemişiz. Cari açığı düşürmek için mutlaka uçağımızı, uydumuzu yapmamız gerekir" diye konuştu.

Üç yıllık çalışma

Yerli uçakla ilgili çalışmaların üç yıldır sürdüğünü söyleyen Yıldırım, şu bilgileri verdi: "Başbakanımız yerli uçak projesinin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesini istiyordu. Bakanlar Kurulu da prensip olarak projenin başlatılmasının uygun olacağına karar verdi. Türkiye eğer 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaksa, mutlaka bu sektöre girmeli. Çünkü bu sektörün çarpan etkisi yüksek. Uçak yaptığınız zaman birçok imalatçıyı harekete geçirirsiniz. Buraya bir yatırım yaparak 7 kat fazlasının da gelmesini sağlıyorsunuz. Uçak ve uydu üreten ülke bir üst gruba çıkar."

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yerli Uçak Üretiminde Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement