Yeşeren Umutlar'a Polis Desteği - Son Dakika
Yerel

Yeşeren Umutlar'a Polis Desteği

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün "Yeşeren Umutlar 2 Projesi" kapsamında ortaokul 7 ve 8'nci sınıfta okuyan çocuklarına eğitim veriliyor.

30.04.2014 20:16  Güncelleme: 09:57

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illerden  Mersin'e göçle gelen ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin ortaokul 7 ve 8'nci sınıfta okuyan çocuklarına  Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen  "Yeşeren Umutlar-2 Projesi" çerçevesinde eğitim veriliyor.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde (POMEM) okuyan, formasyon eğitimi almış polis okulu öğrencileri 600 öğrenciye türkçe, matematik, fen, sosyal bilgiler ve rehberlik dersleri konusunda yardım ediyor.

Toroslar ve Akdeniz emniyet müdürlükleri ile Siteler Polis Merkezi Amirliği'nde oluşturulan dersliklerde hafta sonu ders alan çocuklar hafta içi de internet hizmetinden yaralanıyor.

Çocukların, temel dersler için konu anlatımı ve soru bankası kitaplarının, defter, silgi, kalem gibi ihtiyaçlarının karşılandığı eğitimde, aynı zamanda çocuklar için sosyal aktivite programları da hazırlanıyor.

Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar eğitim alan çocukları ziyaretinde yaptığı açıklamada, çocukların sınavlarda başarılı olabilmesi için her türlü desteği ve katkıyı sağladıklarını belirtti.

Eğitimin yanında sosyal aktivite olarak bağlama kursu da verdiklerini ifade eden Bahar, projenin sonunda bağlamaların öğrencilere hediye edileceğini kaydetti.

Destek verdikleri çocukların sınavlarda başarılı olmasının kendilerini sevindireceğini aktaran Bahar "Belki bu çocuklarımızdan polis olmak isteyen de olacak. Eğer öyle olursa daha da sevinmiş oluruz. Teşkilat olarak toplumun her kesiminden, içinden gelen insanlarız. Topluma hizmet etmek düşüncesindeyiz. Bu hizmetin başarısı ve kalitesi ne kadar yukarılarda olursa biz de bundan mutluluk duymuş oluruz" dedi.

Bahar, konuşmasının ardından bağlama kursu alan çocukların mini konserini dinledi, beraber pasta kesti. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşeren Umutlar'a Polis Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement