Yeşil Alan Çalışmalarıyla Aliağa'nın Çehresi Değişti - Son Dakika
Yerel

Yeşil Alan Çalışmalarıyla Aliağa'nın Çehresi Değişti

Yeşil Alan Çalışmalarıyla Aliağa\'nın Çehresi Değişti

Aliağa ilçesinin kent kimliğini değiştirmek adına alt yapı ve üst yapı çalışmalarını her geçen gün daha da sıklaştıran Aliağa Belediyesi, kentin yeşil bir görünüme kavuşması için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

17.11.2015 10:35

Aliağa ilçesinin kent kimliğini değiştirmek adına alt yapı ve üst yapı çalışmalarını her geçen gün daha da sıklaştıran Aliağa Belediyesi, kentin yeşil bir görünüme kavuşması için de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Aliağa Belediyesi, son bir yılda kentte önemli çalışmalara imza attı. İlçenin çeşitli bölgelerinde atıl durumda olan yaklaşık 370 dönümlük alanda bir çalışma başlatan ekipler, bölgenin adeta çehresini değiştirerek sosyal yaşam ve yeşil alana çevirdi. Belediye ekipleri, yaptığı peyzaj çalışmalarıyla da yeşil alanları genişletti. Yapılan çalışmalarla birlikte, bölge herkesin dikkatini çekti. Özelikle sadece ilçeden değil, İzmir çevresinde de ziyaretlerin arttığı görüldü. Betonlaşmayla mücadele eden Aliağa Belediyesi, çalışmaları kapsamında; Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı, Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Kompleksi çevresi, Kyme Kazı Evi'nin etrafı, Fırat Çakıroğlu Parkı, Onat Kutlar Sanat Sokağı, Ağa park, sanayi sitesi ve Büyükşehir yasası ile mahalle statüsüne dönüşen bölgelerde 100 dönümlük hazır çim yeşillendirme ve ağaçlandırma yaptı. Öte yandan bölgeye ayrıca, yüzlerce farklı türden ağaç ve bitki grubu da toprakla buluşturuldu. Bitki ve ağaç çeşitliliği arttırılan görsel tasarımı ve sosyal yaşam alanı ile Aliağa'nın cazibe merkezi haline gelen Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı'na 25 çeşit bitki türünden toplam 7 bin 66 bitki dikildi. Ekipler, çalı grubuna özgü 12 bin 625 adet bitkiyi de bölgeye kazandırdı. Ağaçlandırma çalışmalarına da aralıksız devam ederken, Aliağa Belediyesi, bir yılda boyları 4 ile 6 metre arasında değişen yaklaşık 400 adet palmiye ağacını da dikerek bölgeye kazandırdı.

Aliağa Belediyesi'nin, kaderine terkedilmiş bölgelere yaptığı yeşillendirme çalışması ile yıl sonuna kadar İzmir Kültürpark alanı büyüklüğünde 430 dönümlük sosyal yaşam ve yeşil alanı Aliağalı ve İzmirli vatandaşların hizmetine sunacağı öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşil Alan Çalışmalarıyla Aliağa'nın Çehresi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement