Yeşilay "Batman Temsilcimiz Sürgün Edildi" - Son Dakika
Yerel

Yeşilay "Batman Temsilcimiz Sürgün Edildi"

Yeşilay "Batman Temsilcimiz Sürgün Edildi"

Yeşilay Batman Temsilcisi Şehmus Temiz, yayınladığı bir makalesinden dolayı çalıştığı kurumun başka iline isteği dışında atandığını iddia etti.

17.02.2014 11:15

Yeşilay "Sigara yasağına uymayanları eleştiren temsilcimiz sürgün edildi"...
Yeşilay Batman Temsilcisi Şehmus Temiz, yayınladığı bir makalesinden dolayı çalıştığı kurumun başka iline resen atandı.
Yeşilay il temsilcisi, gazeteci ve ayrıca TPAO çalışanı Şehmus Temiz, Vali Yılmaz Aslan'ın oğlunu "yasak alanda sigara içtiği" gerekçesiyle Batman gazetesindeki köşesinde eleştirdi. İddialara göre yayınlanan makalesinden sonra Adıyaman'a tayini çıkarılan Şehmus Temiz'e Yeşilay il temsilciliği ve gazetesi sahip çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilay İl temsilciliği "İl temsilcimiz Şehmus Temiz, Vali Yılmaz Aslan'ın oğlunu yasak alanda sigara içiyor diye eleştirdiği için sürgün edildi. Hukuk dışı uygulamalarla il temsilcimiz bezdirilmeye çalışılmış, olmayan bir görev için Trakya bölge müdürlüğüne gönderilmiştir. Bu hukuksuz uygulamanın son bulması ise Vali bey'den özür dilenmeye bağlanmıştır. Defalarca Vali bey'den özür dilenmesi telkin edilmiş, il temsilcimiz ise özrün yanlışı ödüllendirmek olacağını, aynı zamanda güçlünün kayırılması anlamı taşıyacağını ifade ederek bunu reddetmiştir. Bunun sonucunda mevzuata aykırı bir şekilde il temsilcimiz Şehmus Temiz Adıyaman'a naklen tayin edilmiştir" denildi.
TAYİN TALEBİ VALİDEN GELDİ
Batman Gazetesi Yazı İşleri müdürü Ercan Atay da, yazdığı bir yazı nedeniyle Vali'nin sürgününü talep ettiği yazar Şehmus Temiz'in görev yerinin değiştirildiğini, TPAO. yetkilileriyle yapılan görüşmelerde de tayin talebinin Vali'den geldiğinin iddia edildiğini öğrendiklerini, bu konuda hukuki girişimler başlatacaklarını, Petrol İş Sendikası ile diğer sivil toplum kuruluşlarının da haksız sürgüne karşı çıkmalarının beklendiğini söyledi.
TEMİZ "HUKUK ÇİZGİSİNDEN ŞAŞMAYACAĞIZ"
Konuyla ilgili açıklama yapan Şehmus Temiz "Yaşanan süreç bu ülkede birilerinin hala devletin gücünü kullanarak kendilerini vatandaştan üstün gördüklerini ve hukuku hiçe saydıklarını gösteriyor. Ama biz hukuk çizgisinden şaşmayacağız. Hukuk çizgisinden şaşanlarıysa hem kamu vicdanı, hem de yüce mahkemeler yargılayacaktır. Vali bey, Yeşilay ile mücadele etmek yerine, Yeşilay ile birlikte mücadele etmelidir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yeşilay 'Batman Temsilcimiz Sürgün Edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement