Yeşilay Haftası - Son Dakika
Yerel

Yeşilay Haftası

Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mustafa Erinkarlı, Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

03.03.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Erzurum Şube Başkanı Mustafa Erinkarlı, Yeşilay Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Erinkarlı, mesajında, her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası sebebiyle topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemeyi, bu şekilde farkındalık düzeyini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'de sigara, içki, illegal ilaç, zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıklar ile internet kullanımıyla ilgili verilerin üzüntü verici olduğunu belirten Erinkarlı, mesajında şunlara yer verdi:

"Amacımız, bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil, oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Martın ilk haftası kutlanan Yeşilay Haftası'nı özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için bir vesile olarak görüyorum. Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığımız ve geleceğimiz için bir risktir. Herkese bunu önlemek için aslında büyük görev düşüyor. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek, Yeşilay gönüldaşlarının nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz."

Erinkarlı, hafta boyunca alkollü içki, uyuşturucu ve  sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement