Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si Ekmek Parasını Kazanmaya Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si Ekmek Parasını Kazanmaya Devam Ediyor

Yeşilçam\'ın \'Bitirim Zeki\'si Ekmek Parasını Kazanmaya Devam Ediyor

Sivaslılar'ın “Bitirim Zeki” diye tanıdığı Zeki Keskin, 1964’te geçirdiği kaza sonrası sakatlanmasına rağmen kendi ekmeğini kazanmayı sürdürüyor.

09.04.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivaslılar'ın "Bitirim Zeki" diye tanıdığı Zeki Keskin, 1964'te geçirdiği kaza sonrası sakatlanmasına rağmen kendi ekmeğini kazanmayı sürdürüyor.

Bir zamanlar Yeşilçam'da karakter rollerinin aranılan ismi Zeki Keskin aradan geçen onca yıla ve unutulmaz anılara rağmen neşesinden bir şey kaybetmiyor. Türk sinemasının unutulmayan yüzü "Bitirim Zeki", geride kalan yıllara aldırmadan hala neşesini koruyor. Nuri Sesigüzel, Aysel Tanju, Yılmaz Güney, Muhterem Nur gibi Türk sinemasına mal olmuş sanatçılarla kameralar karşısına geçen Zeki Keskin geçen yıllara aldırmadan çalışmaya devam ediyor.

Kendisine ait küçük büfesinde geçimini sağlayan Bitirim Zeki siyah beyaz televizyon dönemlerinin eskimeyen yüzünü bugünde devam ettiriyor. Şuan bir baraka da olduğunu ifade eden Zeki Keskin, "O zaman daha on beş, on altı yaşındaydım. Bugün 65 yaşındayım. 47 sene olmuş ben filimi neyi terk edeli. 47 senedir ki de burada barakadayım" dedi.

Geçirmiş olduğu talihsiz kaza sonrası belinden rahatsızlanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bitirim Zeki, Aysel Tanju'nun kendisini keşfettiğini söyledi. İlk filminin Ümit Utku'nun yanında olduğunu ifade eden Zeki; "İlk önce bu filmi çevirmeye başladım, 'Fabrika'nın Gülü' Nuri Sesigüzel, Aysel Tanju, Muhterem Nur, Vahi Öz, Nejdet Tosun, bunlarla oynadık. İkinci bir teklif geldi, 'Kara Yılan' yine Nuri Sesigüzel'le. Bu Nuri Sesigüzel'le çevirdim tekrar 'Ana Beni Eversene'. Ahmet Metin, Yılmaz Güney'le tekrar 'Kasımpaşalı Recep' filmini çevirdim." dedi.

Geçirdiği kaza sonucu Yeşilçam hayatına son vermek zorunda kaldığını belirten Bitirim Zeki; " Kaza günü Aysel Tanju filmin gala gecesi olduğunu söylemişti. Dediler ki Zonguldak'a gideceğiz, Zonguldak Devrek'te, gala gecesinden sonra dönerken, otobüs 200 metre uçurumdan düştü 40 kişi öldü. Bir ben, bir şoför kurtuldu." diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilçam'ın 'Bitirim Zeki'si Ekmek Parasını Kazanmaya Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement