Ahlat'ta Yetim Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Yetim Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi

Ahlat\'ta Yetim Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı ve Ahlat İlçe Müftülüğünün düzenlediği organizasyonla ilçedeki yetim çocuklara iftar yemeği verildi.

08.07.2014 13:43  Güncelleme: 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı ve Ahlat İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği organizasyonla ilçedeki yetim çocuklara iftar yemeği verildi.

İlçede bulunan bir restoranda verilen yemeğe Ahlat İlçe Kaymakamı Osman Dölek ve eşi, Ahlat Müftüsü Zahit Demirel, Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Abdurrahman Pirhasanoğlu ile yetim çocuklar katıldı. Düzenlenen iftar yemeği ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, amaçlarının bu mübarek aylarda yetim çocuklarla bir arada bulunmak olduğunu ifade ederek, "Yetim çocuklarımızı iftar yemeğinde ağırladığımız için mutluyuz. Amacımız onlarla bir araya gelerek sorunlarını dinlemek. Herhangi bir sorun veya ihtiyaçları varsa bunları da yerine getireceğiz" dedi.

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel ise, bu iftar sofrasının çok anlamlı ve bereketli olduğunu belirterek, Ramazan'ın heyecanını yaşayan bu çocuklarla beraber ayni sofrada oturmanın çok anlamlı ve çok güzel olduğunu söyledi. Müftü Demirel, "Belki çocukların bu iftar yemeğine ihtiyacı yoktur. Ama bizim onlarla beraber ayni sofrada oturmaya ihtiyacımız var. Toplum olarak her birimizin dostluklar kurmaya, dayanışma içerisinde olmaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya ihtiyacımız var. Bu çocuklar toplumun geleceğidir. Onun için bu çocuklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Onlara gereken değeri vermek zorundayız. Bu akşam verilen bu iftar sofrası bizim için Ramazan ayının en anlamlı iftarı oldu. Yetim çocuklarla beraber olmak, onların sevincine ortak olmak çok farklı bir duygudur. Onlarla aynı safta namaz kılmak, aynı ortamda Kur'an okumak, aynı iftar sofrasında bulunmak insanın dünya ve ahiret mutluluğuna vesile olur. Hz. Peygamber (SAS), yetimi himaye eden, onların yetiştirilmesine katkı sağlayanların cennette kendisiyle komşu olacağını haber vermektedir. Bir diğer hadiste de 'Bir kimse insanlar arasında bulunan bir yetimi alarak kendi yediklerinden yedirir, içtiklerinden içirirse Allah'a şirk koşmadığı sürece cennete girer' müjdesini vermektedir. Dolayısıyla yetime sahip çıkmak onunla beraber iftar açmak onların oturduğu sofraya oturmak Müslüman'a cenneti kazandırır" dedi.

Daha sonra Müftü Demirel'in duasıyla iftar sona ererken, Ahlat Kaymakam Osman Dölek tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Yetim Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement