Yetkilileri Protesto Edip Yolu Kapattılar - Son Dakika
Yerel

Yetkilileri Protesto Edip Yolu Kapattılar

Batmanda bir yıl içinde iki öğrencinin hayatını kaybettiği Batman-Kozluk yolunu trafiğe kapatan öğrenciler, yetkilileri protesto ederek yolu trafiğe kapattı.

28.09.2016 16:09

Ölümlü kazaları protesto ettiler

Trafik kazasında ihmal olduğunu öne süren Lise öğrencileri, Batman- Kozluk karayolunu trafiğe kapattı.

Batmanda bir öğrencinin hayatına mal olan trafik kazasında, ihameller zinciri ortaya çıktı.

Batman merkeze bağlı Samanyolu Köyünde ikamet eden ve Batman Merkez Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 12. Sınıf öğrencisi Nesib Bal, okulun hemen karşısında bir tırın altında kalması neticesinde hayatını kaybetti.

Geçen senede bir öğrencinin öldüğü yolda, Karayollarının halen bir önlem almaması dikkat çekti.

Ayrıca, birkaç okulun daha bulunduğu ana yol güzergahı için Karayollarına sürekli başvuru yapıldığı ancak Karayollarının başvuruları değerlendirmediği belirtildi.

Yaşanan ölümlü kaza ise şöyle gelişti: Ders çıkışı okulun hemen karşısında bulunan yola çıkan 19 yaşındaki Nesib Bal, okullar bölgesi olarak bilinen ve araçların saatte 30 kilometrede seyretmesi gereken ana yolda 65 kilometre hızla gelen Osmaniye plakalı bir aracın altında kaldı.

Ağır yaralanan genç öğrenci, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen 2 günlük yaşam savaşını kaybederek hayatını kaybetti.

Okuldaki öğretmen ve öğrenciler ile 19 yaşında hayatını kaybeden Nesib Bal'ın ailesinin verdiği bilgilere göre, okulun önündeki ana yolun Karayolları ekiplerince asfaltlandığı ve diğer yolun tek şeride düşürüldüğü, buna rağmen Karayolları ile müteahhit firmanın çevrede yeterli önlem almadığı ve uyarıcı levha bulundurmadığını belirttiler.

"BENİM OĞLUM ÖLDÜ BAŞKALARI ÖLMESİN"

Kaza sonrası sürücünün serbest bırakılmasına da bir anlam veremediklerini belirten acılı baba Sıddık Bal "benim oğlum öldü başka çocuklar ölmesin. Buradaki kazada tamamen ihmal var. Okulun önündeki anayol öğrenciler için adeta ölüm tuzağı gibi. Ne bir yan yol, ne alt geçit ne bir kavşak. Öte yandan benim oğlumun öldüğü gün yol tek şeritti ve maalesef Karayolları buraya ne bir uyarı levhası ya da yolu ikiye ayıran ne de bir dübel koymuş. Ayrıca 30 kilometre olması gerek hız limitleri burada en az 65 ve üzerinde seyrediyor. Oğlum burada tırın altında kalırken 500 metre ileride Bölge Trafik Müdürlüğü ama kazaya müdahale etmemiş. Ekipler, daha sonra 65 kilometre hızla geldiğini öğrendiğimiz tırın 43 kilometre ile geldiğini rapor edip ölümcül kazaya rağmen sürücüyü serbest bırakmış. Bugün halen burada kazaya neden olabilecek ihmaller var" dedi.

ÖĞRENCİLER YOL KAPATTI

Öte yandan Karayollarının ihmaline öfkelenen öğrenciler, Batman-Kozluk yolunu bir süre trafiğe durdurdu.

Geliş ve gidiş yönünü trafiğe kapatan öğrenciler, birkaç okulun bulunduğu bu alana yan yol ve alt geçit isteyerek yetkililere tepki gösterdi.

Arkadaşlarının öldüğü gün yolun tek şeritli olduğunun belli olmadığını söyleyen öğrenciler, Nesib Bal'ın ölümünden Karayolları ve müteahhit firmanın suçlu olduğunu, ayrıca hız limitinin çok üzerinde gelen tır sürücüsünün olduğunu söylediler.


Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yetkilileri Protesto Edip Yolu Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement