Ygs Sonuçları - Son Dakika
Yerel

Ygs Sonuçları

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), YGS-6 puan türüne göre Türkiye 24'üncüsü ve il bazında Kocaeli 1'incisi olan Kocaeli Özel Tunagür Fen Lisesi öğrencisi Abdüllatif Köksal, başarılı olmak için çok ders çalışmanın gerekli olmadığını, okulda,...

02.04.2013 17:06

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), YGS-6 puan türüne göre Türkiye 24'üncüsü ve il bazında Kocaeli 1'incisi olan Kocaeli Özel Tunagür Fen Lisesi öğrencisi Abdüllatif Köksal, başarılı olmak için çok ders çalışmanın gerekli olmadığını, okulda, dershanede uyumlu ve düzenli bir çalışma yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemli bir çalışmanın sonucunda, böyle bir başarı elde ettiği için çok mutlu oluğunu anlatan Köksal, "Bu başarının ardında büyük bir emek var. Bu başarının sahibi sadece ben değilim. En başta ailem, okulum, dershanem ve öğretmenlerimin büyük emeği var" dedi.

-"Bigisayar da oynadım, futbol maçı da yaptım"-

Çalışırken eğlenmeyi de aksatmadığını anlatan ve "Yorulduğumda bilgisayar oynuyorum, arkadaşlarımla futbol maçı yapıyorum" diyen Köksal, çok ders çalışmak yerine, okulda ve dershanede uyumlu ve düzenli bir çalışma yaptığını ifade etti.

Babasının memur, annesinin ev hanımı ve kendisinden büyük 2 kardeşinin de üniversitede okuduğunu söyleyen Köksal, "Yaklaşık 4 yıldır FEM Dershanesi'ne gidiyorum. Okul ve dershanede öğretmenlerim bana çok yardımcı oldular. Bundan sonra önemli olan YGS'nin atmosferinden kurtulup, Lisans Yerleştirme Sınavı'na

(LYS) odaklanmak" dedi.

-Hedefi Boğaziçi-

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü hedeflediğini bildiren Köksal, LYS sonucuna göre belki farklı bölümleri de tercih edebileceğini söyledi.

Öğrencilere başarılı olabilmeleri için tavsiyelerde bulunan Köksak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Öncelikle kendi başlarına hareket etmesinler. Öğretmenlerini iyi dinlesinler. İmkanları varsa mutlaka dershaneye gitsinler. Tek başına elde edilebilecek bir başarı değil bu. Benim kendi başarımdaki payımın yüzde 10 bile olduğunu düşünüyorum. Aşırı derece ders çalışmadım. Sosyal hayatımda oldu. Arkadaşlarımla birlikte futbol oynuyoruz. Hayattan kopuk yaşamıyoruz. Lise 4 öğrencisi ne yaparsa bizde onu yapıyoruz. Eminim Türkiye birincileri de aynısını yapmışlardır"

-"7 öğrenci ilk 100'e girdi-

FEM Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan, düzenlediği basın toplantısında, 1 milyon 805 bin 125 aday içerisinden, YGS-6 puan türüne göre Türkiye 24'üncüsü ve il bazında Kocaeli 1'incisi olan Abdüllatif Köksal ve 6 öğrencinin Türkiye ortalamasında ilk 100'e girdiğini anlattı.

Karaoğlan, Kocaeli'nin başarı derecesinin yükseltmiş olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Daha sonra YGS'de ilk 100'e girerek başarı elde eden öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ygs Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement