Yiğidolar, 3. Kez Avrupa Kupalarına Katılacak - Son Dakika
Spor

Yiğidolar, 3. Kez Avrupa Kupalarına Katılacak

Yiğidolar, 3. Kez Avrupa Kupalarına Katılacak

Spor Toto Süper Lig'de son hafta öncesi UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Sivasspor, tarihinde 3. kez Avrupa kupalarında mücadele edecek.

12.05.2014 13:35  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de son hafta öncesi UEFA Avrupa Ligi'ne kalmayı garantileyen  Sivasspor, tarihinde 3. kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı.

Ligde dün Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek sezonun bitimine 1 hafta kala topladığı 53 puanla 4'üncü sıraya yükselen Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Sivasspor, daha önce 2 kez Avrupa kupalarında mücadele etmişti. Teknik direktör Bülent Uygun yönetimindeki kırmızı-beyazlı ekip, 2007-2008 sezonunda ligi 4. sırada tamamlamış ve sonraki sezon  Türkiye'yi UEFA İntertoto Kupası'nda temsil ederek, tarihinde ilki gerçekleştirmişti. 

Bu kupada Karadağ'ın OFK Grbalj takımını 2-2 ve 1-0'lık skorlarla saf dışı bırakarak 3. tura yükselen Sivasspor, bu turda  Portekiz'in SC Braga takımına iki maçta da mağlup olarak (2-0, 3-0) ilk Avrupa serüvenini sonlandırmıştı.

Başarı grafiğini artıran ve 2008-2009 sezonunu 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Yiğidolar, 3. ön eleme turunda deplasmanda 5-0 yenildiği Anderlecht'i Sivas'ta 3-1 mağlup etmesine rağmen kupadan elenmiş ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmişti.

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'larda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile eşleşen kırmızı-beyazlılar, rakibine 2-0 ve 3-0'lık skorlarla mağlup olup kupadan elenmişti.

Sivasspor, Avrupa kupalarında yaptığı 8 maçta 2 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandıran Sivasspor, kalesinde ise 13 gol gördü.

Teknik direktörlük kariyerinin ilk yılında Sivasspor'a Avrupa kupaları sevinci yaşatan Brezilyalı Roberto Carlos, Bülent Uygun'dan sonra bu başarıyı yakalayan ilk teknik adam oldu. 

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yiğidolar, 3. Kez Avrupa Kupalarına Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement