Yıkılma Riski" Taşıyan İki Apartmana Tahliye - Son Dakika
Yerel

Yıkılma Riski" Taşıyan İki Apartmana Tahliye

İzmir'in Bayraklı ilçesinde temel kazısı yapılan arsanın bitişiğinde yıkılma riski oluşan iki apartman, belediye ekipleri tarafından tahliye için mühürlendi.

10.06.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesinde temel kazısı yapılan arsanın bitişiğinde yıkılma riski oluşan iki apartman, belediye ekipleri tarafından tahliye için mühürlendi.

Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri, Gümüşpala semti 1660 Sokak'ta kazılan inşaat temelinin, kot farkından dolayı "yıkılma riski" oluşturduğu bitişiğindeki iki binada yaşayanlara verdiği "tahliye süresinin dolması" nedeniyle, mühürleme işlemi için çevik kuvvet polisleriyle apartman önüne geldi.

Binalardan ayrılmak istemeyen sakinlerin tepki gösterdiği zabıtalar, dairelerin elektriklerini kesti, içme suyu saatlerini söktü ve daireler ile bina girişini mühürledi. Ekipler, "yıkılma riskini ortadan kaldıracak istinat duvarı ve zemin iyileştirilmesi tamamlanmadan binaya girilmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu" bildiren yazıyı girişe astı.

Bazı dairelerde oturanların valizleriyle binadan ayrıldıkları görüldü.

Apartman sakinlerinden Özge Çarmıkçıoğlu, binalarının bitişiğinde bulunan eski bir yapının müteahhide verildiğini, binanın yıkılarak inşaat temeli için kazı yapıldığını bildirdi. Kazının izinsiz ve gerekli önlemler alınmadan yapıldığını ileri süren Çarmıkçıoğlu, kot farkından "zemin kayma" ve "bitişikteki iki binanın yıkılma" tehlikesinin oluştuğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Müteahhitle anlaşamayınca dava açtık. Bu sırada Bayraklı Belediyesi'nden, oluşan risk nedeniyle binanın tahliyesi için bize yazı gönderildi ve süre verildi. Buraya istinat duvarı yapılacağını, maliyetinin de müteahhitten tahsil edileceğini bildirdiler. Buna bir itirazımız yok ama ihaleye ne zaman çıkılacağı ve duvarın ne zaman ödeneceği belli değil. Dairelerde oturanların çoğu, konut kredisi ödüyor, kaç ay kirada kalacağımız belirsiz. Bize ne bir kalacak yer gösterildi ne de kira yardımı yapıldı. Süre dolduğu gerekçesiyle de bizi sokağa atıyorlar. Müteahhidin dikkatsizliği nedeniyle oluşan mağduriyetimiz arttı. Belediye tahliyeyle bizim can güvenliğimizden emin olarak, sorumluluktan kendini kurtarmış oluyor. Peki mağduriyetimizi kim giderecek?"

Apartman sakinleri, müteahhide karşı yasal girişimde bulunacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yıkılma Riski' Taşıyan İki Apartmana Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement