Yıldız Holding, Cola Turka'yı Japonlara Sattı - Son Dakika
Güncel

Yıldız Holding, Cola Turka'yı Japonlara Sattı

Yıldız Holding, Cola Turka\'yı Japonlara Sattı

Yıldız Holding, Cola Turka, Çamlıca Gazoz ve Saka Su'yu Japon DyDo DRINCO'ya satma kararı aldı.

26.09.2015 14:16  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz mayıs ayında bünyesinde bulunan Ak Gıda A.Ş.'yi Fransız gıda devi Groupe Lactalis'e satan Yıldız Holding yeni bir satış kararı aldı.

Murat Ülker'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı Yıldız Holding, ana işi olan atıştırmalık kategorisine odaklanma çalışmaları kapsamında, içecek şirketleri Della Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Cola Turka), Bahar Su ve İlk Mevsim Meyve Suları'nın yüzde 90 hissesini Japon içecek şirketi DyDo DRINCO'ya satmaya karar verdiğini açıkladı.

335 MİLYON TL

Geçtiğimiz yıl kasım ayında United Biscuits'i satın alarak dünyanın 3. büyük bisküvi şirketi olan Yıldız Holding, ana işi atıştırmalık kategorisine yönelik odaklanma çalışmalarına devam ediyor. Yeniden yapılanma kapsamında, Yıldız Holding'in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları'nın yüzde 90 hissesinin, 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO'a satılmasına karar verildi.

TÜRKİYE OPERASYONLARI SÜRECEK

Hisse devri sonrasında şirketler Türkiye operasyonlarını sürdürecek. Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları ise DyDo DRINCO çatısı altında tüketicileri ile buluşmaya devam edecek. Haziran 2003'te Türkiye'de piyasaya sürülen Cola Turka'nın üretimi Sakarya Akyazı'da yapılıyordu. Cola Turka'nın pazara girmesi ile Coca Cola ve Pepsi ile birlikte üçüncü büyük oyuncu da piyasaya girmiş oldu. Hollywood yıldızı Chevy Chase'nin ilk reklamında oynadığı Cola Turka'nın bağlı olduğu şirketin yönetiminde Murat Ülker'in yanı sıra Mustafa Latif Topbaş da bulunuyor.

40 YIL ÖNCE KURULDU

1975 yılında kurulan Japonya merkezli içecek üreticisi DyDo DRINCO, Japonya içecek pazarının en önemli oyuncularından biri. Otomat ülkesi olarak bilinen Japonya'da 280.000'in üzerinde otomatı kapsayan dev satış ağı ile tüketicilere alkolsüz içecek çeşitleri sunan şirket, bu alanda üçüncü sırada yer alıyor. DyDO DRINCO bünyesinde Daido Pharmaceutical Corporation isimli, Japon pazarının bir numaralı içecek üretici şirketi ile, Tarami Corporation isimli sektör lideri kuru meyve reçeli/tatlı üreticisi bulunuyor. Bu grup şirketlerine ait ürünlerin ise, otomatlar aracılığı ile satışı yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldız Holding, Cola Turka'yı Japonlara Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • kurtuluş: yerli malı TORKU her şeyi var kaşardan yağa kadar birde katkısız 37 5 Yanıtla
  • ABD: en iyisi Coca-Cola 10 27 Yanıtla
    izmir: Artık berbat tadı 80 90 yıllarında kolaydı ama şimdi ne asit var ne lezzet 6 0
  • Selin: İyi olmuş zaten coco cola içiyorduk . 12 12 Yanıtla
  • Boğaçhan: Sakasu japoncaya uygun bir kelimede diğerleri zor 18 1 Yanıtla
  • mahmut: Karate yaparken mi icecegiz 15 0 Yanıtla
  • tarik: zaten icmiyorduk 10 4 Yanıtla
  • bayram: Asırlık şirketlere AKP nin baskısı operasyonu varken herkes şirketleri satacak ülker grubu AKP yanlısı 1 kasım sonrası hesap verme sırası kendilerine gelecek elden çıkarıyor AKP nin sonunun geldiğini biliyor 8 6 Yanıtla
  • cmd: Harvard universitesine 24 milyon dolar bagis yaptiktan sonra ulker urunlerini almamaya calisiyorum. Benim paramla kazan elin okuluna bagis yap. Keske bir o kadar para ile bizim ulkemize universite acip devlete bagislasaydi ya da calisanlarina dagitsaydi vs vs bisey yapsaydi ama... 12 1 Yanıtla
  • rasyonel : yabancıya gitmemiş 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement