52 Yaşındaki Şoför Kendi Traktörünü Yaptı - Son Dakika
Güncel

52 Yaşındaki Şoför Kendi Traktörünü Yaptı

52 Yaşındaki Şoför Kendi Traktörünü Yaptı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllardır bir traktör yapma hayali kuran vatandaş, atölyeye dönüştürdüğü ahırda 4 yıllık çalışma sonucu kendi traktörünü yaptı.

23.11.2015 16:02  Güncelleme: 16:48

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllardır bir traktör yapma hayali kuran vatandaş, atölyeye dönüştürdüğü ahırda 4 yıllık bir çabanın ardından hayalini gerçekleştirdi. 52 yaşındaki 10 çocuk babası şoför, kendi traktörünü yaparak bir ilke imza attı.

AHIRI ATÖLYEYE ÇEVİRDİ

Silopi'ye bağlı Bostancı köyünde ikamet eden ve asıl mesleği şoförlük olan Mehmet Reşit Dora adlı vatandaş, yıllardır kurduğu traktör yapma hayalini gerçekleştirdi. Ahırı atölyeye dönüştürerek, hurdacıdan aldığı parçaları burada birleştiren Dora, 4 yıllık çabanın sonunda traktör yaptı. 10 çocuk babası 52 yaşındaki Dora, 90'lı yıllardan beridir traktör yapmanın hayalini kurduğunu belirterek, "Mesleğim şoförlüktür. Şoförlükten kaynakçılık atölyesi açtım. Bu işlere merakım olduğu için bir gün hurdacıya gittim. Bir aracı parçalıyorlardı. Ne yapacaklarını sordum. Hurdaya atacaklarını söylediler. Onlarla anlaşarak bunu kendilerinden aldım. Evdeki atölyeye getirerek bahçe traktörüne çevirme niyetindeydim.

OTOMATİK VİTESLİ TRAKTÖR

4 aylık bir uğraş sonunda bu hale getirdim. Teknik özellikleri otomatik vitestir. Direksiyon sistemi ve hidrolik pistonu hurda kamyonların parçalarıdır. Kendi imkanlarım ile kesip monte ettim. Traktörü bahçe işleri için kullanacağım. Bundan sonra daha büyük ve güçlü bir traktör yapmayı düşünüyorum. Silopi'deki dükkanımı kapatıp, malzemelerimi eve taşıdım. Buradaki ahırı atölyeye çevirdim." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 52 Yaşındaki Şoför Kendi Traktörünü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • yozgatlı : pkk yataklık yapan vatan hainlerine örnek olur inşallah. 19 5 Yanıtla
  • Roger: Bu tür insanların elinden tutulursa görün ülke ne gelişir 20 0 Yanıtla
  • Enes: Hey gülüm hey gök taşına vergi isteyen bi hükümet yakında samada dayanırlar umutsuz vaka 17 0 Yanıtla
  • batmanli dijwar: hele xaloooo yarin batmanda ucak yapmaya basliyoruz :) 14 2 Yanıtla
  • 555: Traktör mü yapmiş,yoksa traktöre demir mi eklemiş??? 8 5 Yanıtla
    hostesttt: Bravo sende ki zeka ileride onu da sen bul ??? 1 0
  • vatandas: Tebrik ederiz örnek bir vatandaş insan yıkıcı değil yapıcı olmali 10 1 Yanıtla
  • C.D.: bu traktörün aynısı bizdede var bizimkinidemi o yaptı . 10 0 Yanıtla
  • 555: Eğer onlar,HAYAT FELSEFESİ,ni (islam ahlakını, demokrasiyi,insanlığı,barışı,dürüstlüğü,aklını kullanmayı,düşünmeyi,çok kelimeler kullanarak güzel ve kibar konuşabilmeyi,çağdaş espiriyi,kültürü,bilimi)yeterince öğrenebilmiş olsalardı,böyle ÜZÜCÜ ve UTANÇ VERİCİ olaylar başımıza gelmezdi.AMA onlar boş,saçma,insanın NEFSİ MÜDAFAA,sını zayıflatan kolay yolu (diziler,filimler, müzikler,moda,alkol,sigara,para,mal,sanal yaşam,cahaliyet,maçlar,şans oyunları) seçmişler.Yol yakın iken dönmelidirler. 4 4 Yanıtla
  • 555: 100 de 100 yerli mal, degil mi???? 4 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement