Yine 'Eğitim' Adına Dolandırdılar - Son Dakika
Güncel

Yine 'Eğitim' Adına Dolandırdılar

Yine \'Eğitim\' Adına Dolandırdılar

Urfa'da eğitim adına dolandırılan velilerin ardı arkası kesilmiyor.

16.12.2015 12:36

Şanlıurfa'da 'Çocuğunuza destek olacağız' deyip aileleri arayan firmalar, kitap seti ve ucuz internet adı altında ailelere fahiş fiyatlı sözleşmeler imzalatmaya devam ediyor.

İzmir, Ankara, İstanbul gibi şehirlerden arayarak 'Sizin çocuğunuz okulda başarılı, daha çok başarılı olmasını ister misiniz, bizi devlet görevlendirdi, çocuğunuza destek olacağız' gibi sözlerle aileleri ikna etmeye çalışan ve onlara kitap seti sunan firmalar ailelere fahiş fiyatlarla sözleşmeler imzalatıyor.

Gazete İpekyol'un daha önce de gündeme getirdiği dolandırıcılık hikayesine benzer bir olayda Mehmet Yaşar Pınarbaşı'nın başına geldi. Ankara'dan kendilerini Araştırma Geliştirme Merkezi Eğitim Hiz. Tic. A.Ş. firması adına aradıklarını belirten Pınarbaşı, evlerine gelen şahsın 120 TL olarak imzaladığını düşündüğü sözleşmenin 3 bin 960 TL olarak imzalandığını fark etti. Firmanın kitap seti ve ayda 6 buçuk TL'ye internet vaadine kandıklarını belirten Pınarbaşı, daha sonra sözleşmenin 3 bin 960 TL olduğunu fark ettiğini ifade etti. Firmayı arayarak sözleşmenin iptal edilmesini isteyen Pınarbaşı, çözüm bulamadığı için ilgili firmadan davacı olduğunu söyledi.

'BANA SANKİ SİHİR YAPTILAR'

Pınarbaşı, dolandırılma olayını şu şekilde anlattı: "Ankara'dan aradılar. 'Mustafa Ali Pınarbaşı'nın babası mısınız, Mehmet Yaşar Pınarbaşı mısınız' dediler. 'Evet' dedim. 'Oğlunuzun daha ileri gitmesini ister misiniz' dediler. 'Tabi, isterim, nasıl istemem ki' dedim. 'Şu anda elemanımız Urfa'da size saat 21.00'de gönderiyoruz' dediler. 'Tamam' dedim. Saat 21.00'de bir kişi geldi. Konuştu, konuştu, sanki bana sihir yaptılar. Hiç itiraz etmedim. Senedi imzaladım ama senette ne yazıyor bilmiyorum. Senedi yazdıktan sonra kafama takıldı. Cuma günü akşamı oldu. Cumartesi sabahına kadar yatamadım. Yarım saat içinde bize bir şifre gönderdiler. Bu şifreyle girersiniz dediler. 6 buçuk liraya internet varmış ayda. 'İyi' dedim. Sorduk, soruşturduk öyle bir şey yokmuş. Evimize gelene telefon açtım. 'Hal, mesele böyle' dedim. '6 buçuk' dediğiniz yok, 70-80 liraya var dedim. 'Urfa'da yok' dediler. Şirketi arayıp şikayetimizi bildirdik. '14 gün sonra sana haber veririz' dediler. Benim kayın biraderim de düşmüş. Kayın biraderim 7 günü geçtikten sonra ödemiş. Kayın biraderim, '3 bin kusur buldum, yatırdım, kurtuldum' dedi. Ben hemen şikayette bulundum" diye konuştu.

3 BİN 960 TL SÖZLEŞME İMZALATILMIŞ

Firmadan davacı olan Pınarbaşı dava dilekçesinde, "Davalı hanesinde açık ismi yazılı olan firmadan beni arayan Ali Özdemir ve Seda İsimli bayan benim oğlum Mustafa Ali Pınarbaşı'nın okulda göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendilerine yardım amaçlı destek olabilmemiz için bizim ile irtibata geçen bu şahıs evimize kadar geldi. Bize kendisinin devlet tarafından görevlendirildiğini, fakir olan öğrencilerin bulunup yardım amaçlı kendisine cüzi miktarla kitap yardımının yapılmasını ve akabinde almış olduğumuz setten dolayı da daha sonra devletin bize özel ders ile bilgisayar göndereceğini diğer çocuklarımın da bundan sonra devletin güvencesi altında okuyacaklarını ve kendilerine yardım elinin uzatacağını beyan eden bu şahıs bu arada bize bir sipariş satış formu imzalattılar. Bende bu şahsa inanarak imzaladım. Ancak imzalamış olduğum sipariş formunda bana fiyatı 120,-TL olan kitap selinden tarafıma 1 kitap seti satıldı. Bunun toplam fiyatının 3.960,-TL olarak yazıldığını daha sonra öğrenmiş bulundum. Ancak her ne kadar bu kitap setini geri iade etmek için uğraş vermiş isem de beni oyalayan bu firma yetkilileri bir tüketici olarak cayma hakkımın ölmesi için bu zamanda beni oyalayarak geçirmişlerdir. Devletimizin adını kullanarak bizi dolandıran bu şahıstan şikayetçiyim. Bizi dolandırmasından dolayı bu şahısın bulunmasını, bize haksız yere imzalatmış olduğu formların iptalini, benim davalı olan Araştırma Geliştirme Merkezi Eğitim Hiz. Tic. A.Ş. Firmasına benim hiçbir borcumun olmadığının tespiti için bu davayı açma zarureti hasıl olmuştur" ifadelerine yer verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yine 'Eğitim' Adına Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement