Yolcu Olduğu Geminin Kaptan Adayı - Son Dakika
Güncel

Yolcu Olduğu Geminin Kaptan Adayı

Yolcu Olduğu Geminin Kaptan Adayı

Ordu’da Gökberk Kalyoncu (22) adlı genç, 20 yıl önce 2 yaşında iken ailesiyle birlikte yolcu olarak İstanbul’a gittiği geminin stajyer kaptan adayı olarak Karadeniz’i dolaştı.

17.08.2015 11:49

Ordu'da Gökberk Kalyoncu (22) adlı genç, 20 yıl önce 2 yaşında iken ailesiyle birlikte yolcu olarak İstanbul'a gittiği geminin stajyer kaptan adayı olarak Karadeniz'i dolaştı.

1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin Denizyolları bünyesinde seferlere başlayan, bugün ise Piri Reis Üniversitesi tarafından satın alınarak üniversite bünyesine katılan Ankara Gemisi, 1995 yılında Trabzon-İstanbul seferini yaparken Ordu limanından yolcu aldı. Ordu limanından aldığı Kalyoncu ailesinin bir ferdi olan Gökberk Kalyoncu, 2 yaşında iken Ankara Gemisi ile İstanbul'a seyahat etti.

Gökberk Kalyoncu, yıllar sonra Piri Reis Üniversitesi Gemi Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği'ni kazanarak öğrenime başladı. Bu yıl 3. sınıfı bitiren Gökberk Kalyoncu, stajını Deniz Ticaret Odası'nın ve DATİ Holding'in finans desteği ile tersanede yenilenerek üniversite'ye kazandırılan eski adıyla Ankara Gemisi, yeni adıyla Piri Reis Gemisi'nde yapmaya başladı.

2 yaşında iken yolcu olarak bindiği gemiye 20 yıl sonra stajyer kaptan adayı olarak binen Gökberk Kalyoncu, 10 gün boyunca gemi ile tüm Karadeniz'i dolaşarak İstanbul'a geri döndü. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yolcu Olduğu Geminin Kaptan Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement