Yönetmen Süha Arın Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yönetmen Süha Arın Anıldı

Türk belgesel sinemacılığının usta ismi Süha Arın, Altın Portakal ödüllü "Safranbolu'da Zaman" belgeselini çektiği Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ölümünün 12. yılında anıldı.

03.02.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk belgesel sinemacılığının usta ismi Süha Arın, Altın Portakal ödüllü " Safranbolu'da Zaman" belgeselini çektiği Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ölümünün 12. yılında anıldı.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfında düzenlenen anma töreninde konuşan Vakıf Başkanı Şefik Dizdar, Arın'ın Safranbolu'nun tanıtımında büyük emeği geçtiğini söyledi.

Arın'ın 1976 yılında çektiği "Safranbolu'da Zaman" belgeselinin halen Safranbolu'nun tanıtımında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Dizdar, Süha Arın'ın ismini bugünkü kuşaklara aktarmak için birçok proje hayata geçirdiklerini belirtti.

Dizdar, en son Süha Arın'ın ailesinin Safranbolu'ya bağışladığı kameraları, kitapları, ödülleri ile filmlerinde kullandığı çeşitli araç ve gereçleri açtıkları Süha Arın Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilediklerine işaret ederek, "Süha Arın'ın Safranbolu'da ki yer bizlerin için çok ayrıdır. Onun Safranbolu'ya katmış olduğu değeri unutmamız asla mümkün değildir" dedi.

Dizdar, Safranbolu'da iz bırakmış olan isimleri de andıklarını belirtti.

Amaçlarının kadirşinaslık görevini yerine getirmek olduğunu vurgulayan Dizdar, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda Safranbolu veya ülkemize katkısı olan insanlarımızı bugünkü kuşaklara da tanıtmak veya hatırlatmaktır. Her ay sonunda benzer etkinlikle bu anmaları sürdürmeyi düşünüyoruz. Yine bu ama programımızda, cumhuriyetimizin ilk kadın milletvekillerinden Dr. Fatma Şakir Memik'i, uzun yıllar Safranbolu'da daha sonra İstanbul'da doktorluk yapmış olan Dr. Canip Saka'yı, pek çok üniversitede görev yapmış, safran bitkisiyle ilgili bilimsel araştırmalar yapmış ve kitaplar yazmış bir hemşehrimiz olup bir dönem Vakfımız yönetiminde bulunan Prof. Dr. İbrahim Gümüşsuyu'nu andık. Hemşehrilerimizin anılmasını düşündükleri ve bizim bilemediğimiz kişileri de hatırlatmalarını, bu gibi anma toplantılarına iştiraklerini temenni ediyoruz."

Daha sonra Süha Arın'ın hayatı slayt gösteriyle anlatıldı.

Programa, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yönetmen Süha Arın Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement