Yörük aileye "şikayet" engeli - Son Dakika
Güncel

Yörük aileye "şikayet" engeli

Yörük aileye "şikayet" engeli

Yaz mevsimini Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık ve Akdere beldelerinin dağlık kesimlerinde, kışı ise aynı ilçenin sahillerinde çadırlarda geçiren Sarıkeçili Yörüklerinden bir aile, besledikleri kıl ...

10.11.2013 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaz mevsimini Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık ve Akdere beldelerinin dağlık kesimlerinde, kışı ise aynı ilçenin sahillerinde çadırlarda geçiren Sarıkeçili Yörüklerinden bir aile, besledikleri kıl keçilerinin geçen yıl tatil sitesine zarar verdiği yönündeki şikayet nedeniyle yer gösterilmediği için sahile inemedi.

Yeşilovacık ve Akdere beldelerinde yaşayan yaklaşık 150 kişilik 30 aile, kış aylarının yaklaşmasıyla sahillerdeki yerlerine yerleşti. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yer gösterilmeyen 6 kişilik Bacak ailesi ise Balandız köyü civarındaki Hisar Dağı eteklerinde beklemek zorunda kaldı.

İsmail Bacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2. sınıfa gitmesi gereken Sultan ve Duran ile ana sınıfına gidecek Soner isimli çocuklarını, sahile inemedikleri için okula gönderemediğini söyledi.

Sahile yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Hisar Dağı eteklerine kadar geldiklerini, doğduğundan bu yana yaşadığı Yeşilovacık beldesinde konaklamak için Orman İşletme Müdürlüğüne müracaat ettiğini ifade eden Bacak, şunları söyledi:

"Bizim gibi yörük aileler, kışı sahilde geçirmek için Orman İşletme Müdürlüğünün gösterdiği yerlere yerleşiyor. Şuana kadar başvurumdan hiçbir sonuç alamadım. Sahile inemediğim için de çocuklarımı okula gönderemedim. Bulunduğumuz yer yüksek olduğu için kar yağar ve kış çok sert olur. Bu nedenle de burada yaşamamıza imkan yok. Yıllardır yaşadığım, nüfusa kayıtlı olduğum Yeşilovacık'a inebilmek için müracaatımı yapmama rağmen hala bir sonuç alamadım. Bu bölgede yaşayan tüm yörükler kışlaklarına yerleşti. Biz ise mağduruz. Çocuklarımı okula göndermek ve yerleşmek için destek bekliyoruz."

Çamaşır ve bulaşık yıkayarak ailesine destek olan 8 yaşındaki 2. sınıf öğrencisi Sultan Bacak ise sahile inemedikleri için kardeşleriyle okula gidemediğini, arkadaşlarını, okullarını çok özlediklerini ve biran önce okullarına ve arkadaşlarına kavuşmak istediklerini ifade etti.

Bacak ailesini ziyaret eden Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök de bölgede yaşayan tüm yörüklerin sahildeki kışlaklarına yerleştiğini ancak Bacak ailesinin bundan mahrum kaldığını belirtti.

Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan ise Bacak ailesinin keçilerinin geçen yıl bir tatil sitesine verdiği zarar dolayısıyla şikayet edildiğini, bu nedenle kendilerinden başka bir yer bulmalarını istediklerini kaydetti.

Ailenin kendi imkanlarıyla uygun bir yer bulması gerektiğini ifade eden Aslan, belirledikleri yere yetkililer tarafından izin verilmesinin ardından ailenin yerleşebileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yörük aileye 'şikayet' engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement