Yozgat 'Her Şehit Bir Fidandır' Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Yozgat 'Her Şehit Bir Fidandır' Kampanyası

Yozgat \'Her Şehit Bir Fidandır\' Kampanyası

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde her şehidin adını taşıyan 500 fidan toprakla buluşturuldu.

03.04.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde her şehidin adını taşıyan 500 fidan toprakla buluşturuldu. Sorgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen 'Her Şehit Bir Fidandır' kampanyası kapsamında 500 fidan toprakla buluştu.

Sorgun Üçtepeler Mevkii Tabiat Parkı içerisinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimi öncesinde kuran-ı kerim okunup, şehitler için dualar edildi. Ardından son bir yıl içerisinde hayatını kaybeden şehitler adına fidan dikimi yapıldı. Sorgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Halıcı, her sene biz standart olarak 500 fidan diktiklerini, özellikle bu yıl son bir yıl içerisinde terör mücadelesinde hayatını kaybeden şehitler anısına fidan dikmeyi düşündüklerini belirterek, "Kampanyamız 'Her şehit bir fidandır' şeklinde her fidanımıza bir tane künye vererek bu şekilde bir kampanya başlattık. Amacımız, artık anneler ağlamasın. Her fidan dal, kol attıkça, Anadolu'da kardeşliğimiz sıkı sıkı bağlansın. Vatanımız bir daha bu tür acılar yaşamasın istiyoruz" dedi.

Son bir yıl içerisinde hayatını kaybeden 370 şehidin adının taşıyan fidan diktiklerini belirten Halıcı, "Her sene bir standart olarak 500 fidan dikiyoruz. Bu seneki fidan kampanyamızı, özellikle son bir yıl içerisinde teröre vermiş olduğumuz şehitler anısına dikmeyi düşündük. ve Kampanyamızda her şehit bir fidandır şeklinde ve yine her fidana bir tane künye vererek her şehidimize bu şekilde güzel bir kampanya başlattık. Artık anneler ağlamasın. Buradaki her fidan dal kol attıkça, bu Anadolu'da insanların dostluğu, samimiyeti, kardeşliği sıkı sıkı bağlansın. İnşallah vatanımız bu tür acılar görmesin diye bir kampanya başlattık. Şehitlerimizden Allah razı olsun diyorum ve onları rahmetle anıyorum. Onlar bu vatanın toprağının bağrı uğruna şehit oldular. Biz onların önünde saygıyla eğiliyoruz"dedi.

Fidan dikimine katılan öğrenciler ise okulları olarak böyle bir kampanya içerinde bulunmaktan mutlu olduklarını, dikilen bir fidana şehitlerin ismini taşıyan künye taktıklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yozgat 'Her Şehit Bir Fidandır' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement