Yozgat'ta "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Yozgat\'ta "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Yozgat'ın Sarıkaya ve Boğazlıyan ilçelerinde "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri devam ediyor.

16.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkaya ilçesinde, "Kutlu Doğum Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

İlçe Spor Müdürlüğü spor salonunda gerçekleşen program, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başladı.

Etkinlikler kapsamında, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" adlı konferans verildi.

Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, Hz. Peygamber'in 1443'üncü doğum yıldönümü olan, Kutlu Doğum Haftası'na Sarıkayalıların göstermiş olduğu ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kayar'ın konuşması sonrası, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir, "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet"  konulu konferans verdi.

Bedir'in konuşmasının ardından, "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece elde eden öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Konferansa Kaymakamı Yaşar Dönmez,  Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Boğazlıyan

Boğazlıyan ilçesinde ise "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları çerçevesinde, " Din ve Samimiyet" konferans düzenlendi.

Özel bir düğün salonunda gerçekleşen konferansa İlçe Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Beyaz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Güler, burada yaptığı konuşmada, etkinlikler kapsamında Peygamber Efendimizin (sav) müslümanlara tavsiye ettiği kardeşlik anlayışıyla ve gönül huzuruyla "Kutlu Doğum Haftası"nı hep birlikte bir yenisini daha idrak etmenin mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Güler'in konuşması sonrasında konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir tarafından konferans verildi.

Konuşmaların ardından müftülük ilahi grubu tarafından çeşitli ilahiler okundu. Program sonrası "Kutlu Doğum Haftası" ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement