Yozgat'ta Sertifikalı Tohum Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Sertifikalı Tohum Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sertifikalı tohum tanıtım toplantısı düzenledi.

01.10.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sertifikalı tohum tanıtım toplantısı düzenledi.

Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat tarımındaki hedeflerinin ve çalışmalarının hep ileriye dönük olduğunu söyledi.

Sertifikalı tohum kullanıldığında çiftçinin daha fazla ve kaliteli ürün elde edeceğini belirten Özdemir, "Bakanlığımız tarafından sertifikalı tohum desteklenmektedir. Çiftçimiz kendi hazırladığı tohumluktan dekara 25 ila 28 kilogram arasında kullanırken, sertifikalı tohumu 20-22 kilogram arasında kullanmaktadır. Elde edilen ürünse daha kaliteli olduğu için yüksek fiyata satılmakta ve çiftçimiz daha fazla gelir elde etmektedir. Bu yüzden çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu, "Sertifikalı tohumculuk konusunda Türkiye'de yapılanlar" ve "Türkiye tohumculuğunun dünyadaki yeri ve değeri" konularında açıklamalarda bulundu.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer ise Yozgat'ta rakamlarla sertifikalı tohum üretim ve kullanımı, destekleme başvuru aşamaları, sertifikalı tohuma ödenen destekler, yıllara göre üretim değerleri hakkında bilgiler verdi.

Soru cevap bölümüyle sona eren toplantıya, Ziraat Odası başkanları ve çiftçiler katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Sertifikalı Tohum Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement