Yozgat'ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

21.01.2016 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Sorgun Belediyesi Zabıta Amiri İlhami Daştan, Yeni Buğday Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Akyüz ve zabıta ekipleri Üçtepeler Tabiat Parkı'nda bulunan hayvanların yaşam alanlarına ekmek, buğday ve kemik bıraktı.

Daştan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun tipi ve kar yağışının yaban hayvanlarının karnını doyurmasına engel olduğunu ve bir çok hayvanın aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Sorgun'da bu mevsim geçen yıla oranla daha fazla kar yağdığını, bunun da yaban hayatını olumsuz etkilediğini dile getiren Daştan şunları kaydetti:

"Doğanın bembeyaz bir örtü ile kaplanmasından dolayı, yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Biz de belediye ekipleri olarak fırınlardan, lokantalardan topladığımız 150'ye yakın ekmeği, Yeni Buğday Pazarı esnafından aldığımız 100 kilogram yemi, tavuk satışı yapan esnaflarımızdan topladığımız kemik ve artıkları, Üçtepeler Tabiat Parkı'na getirerek, açık alanlara bıraktık. Sorgun Belediyesi olarak bu faaliyetimizi devam ettireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yiyecek Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement