Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yozgat'tan Kısa Kısa

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan öğrencilere yönelik yüzme kursları, yoğun ilgi görüyor.

10.12.2014 15:16

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan öğrencilere yönelik yüzme kursları, yoğun ilgi görüyor.

Yüzme Antrenörü Arif Keskin, yaptığı açıklamada, Okullar Hayat Bulsun Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezince açılan yüzme kurslarında, 50 öğrencinin yüzme dersi aldığını söyledi.

15 Mayıs'a kadar sürecek kursların sonunda, öğrencilerin tamamının yüzmeyi öğrenmiş olacağını belirten Keskin, Sorgun Büyük Termal Tesisleri'nde haftanın salı ve çarşamba günleri verilen kursların iki kategoride yapıldığını dile getirdi.

Keskin, "Aslında talep daha fazla idi ama biz bu sayıyı yeterli gördük. Çünkü bu kurslarda öğrencilerle birebir ilgilenmeniz gerekiyor. Birinci kategori 7-10 yaş arasındaki ilkokul öğrencilerini, ikinci kategori ise 10 yaşın üzerindeki ortaokul öğrencilerini kapsıyor. Kurslarımız 15 mayısa kadar sürecek ve toplam 224 saat olacak" dedi.

Keskin, Sorgun Belediyesi'nin kurslar için servis koyduğunu, servisin öğrencileri okullarının önünden alıp Termal Tesislere getirdiğini, dönüşte ise bir özel servisin öğrencileri evlerine bıraktığını sözlerine ekledi.

- Alcı ve Büyük Taşlık köylerine yeni köprü yapılıyor

Sorgun Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Alcı ve Büyük Taşlık köylerine iki yeni köprü yapılıyor.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her iki köyde de mevcut köprünün yeterli gelmediğini ve kimi zaman kazalara davetiye çıkardığını söyledi.

Özellikle Alcı köyünde bulunan köprünün iki ilçeyi birleştiren yol üzerinde bulunması ve çok dar olması nedeniyle kimi zaman kazalar yaşandığına dikkat çeken Arslantaş, "Her iki köyümüze de iki yeni köprü yapılması gerekiyordu. Biz de Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu iki köyümüzün köprüsün yaptırdık. Büyük Taşlık köyüne yaptırdığımız köprü 54 bin 790 lira, Alcı köyünün ki ise 22 bin 600 lira tuttu. Her iki köyümüze de hayırlı uğurlu olsun" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement